Pirtus Creative Commons License 2023.04.18 0 1 74

https://szol24.hu/2023/04/18/varosi-tanuszodaert-kialt-szolnok-nepe/

 

Városi tanuszodáért kiált Szolnok népe

 

Rendkívüli módon elege van Szolnok népének abból, hogy a magát önbizalomtól duzzadóan Tisza fővárosának önhatalmúan kinevező megyeszékhelyen nincs úszástanulási lehetőség.

Ha az ember a gyerekét meg akarja taníttatni  úszni, Újszilvásra vagy Martfűre kell átjárnia.

 

Évek óta épül, épülget Szolnokon a Tiszaligetben a strand. Már pár milliárdot elnyelt az építkezés, amit rég be kellett volna fejezni a létesítmény átadásával, de még mindig nincs készen.

Majd valamikor, a határidő jelentős csúszásával ezzel is végeznek, ahogy a színház felújításával, meg a vársétány megvalósításával is.

 

De Szolnokon már megszokhattuk, hogy lassan őrölnek a NER malmai, majd ha fagy felkiáltással valamikor egyszer át lesz adva minden.

Csakhogy addig Szolnok népét a guta üti meg, hogy nem lehet úszni. A korábban rendkívül dús és sűrű vízisportolási lehetőségek alaposan beszűkültek, a város öt uszodájából jelenleg egy, a MÁV strand működik, úgy ahogy.

Az pedig édeskevés, hogy a város vezetése odáig és vissza van a szabadstranddal, mert azt akár a hajukra is kenhetik, hiszen ott nem lehet úszni tanítani a gyerkőcöket.