japipapi Creative Commons License 2023.04.10 0 0 15001

Szia!

Nézd, amikor én is kezdtem a fürjezést, olyan javaslatot kaptam, amit én is imént adtam. én nem madárral, hanem tojással keltetéssel kezdtem. Rengeteget olvastam, elkészítettem kezdeti kalickákat, heteket töltöttem el a felkészülésre. 

Azután itt kaptam, - ma már barátom- 50 db tojást, sikeresen kb. -már nem emlékszem pontosan-, kikelt 12-15 db fürjcsibe. Azt a boldogságot! hibákat követtem, de, amikor már volt több száz db saját állomány, rutinná vált az évek során.

 

Tehát kell a sok tanulás, utána lehet a gyakorlati próbálkozás. 

magam is látom, a topik évek óta haldoklik, sokan felhagytak, -magam is, mert fizikailag, anyagilag sem megy a tovább tartás, sokan elhunytak.

Ez egy ördögi kőr. A kevés db szám értelmetlen, a sok anyagi csőd, mert Magyarországon nincs biztos piac, a kedvtelés pedig ma már úri passzió, hisz nagyon nehéz a napi megélhetés. 

 

A vita elől nem zárkózok el, de elvárom a kulturáltságot.

Minden jót Neked.

 

ui: nézz vissza, akkor még a hsz. írók köszöntötték egymást, el is köszöntek. Ma már ez ritka, talán ez a topik is elembertelenedett, a kultúra a béka segge alá esett. :-( ("az ország töretlenül megy előre" :-( )

Előzmény: Csikasz58 (15000)