Ildi Tarlukács Creative Commons License 2023.03.08 0 0 13244

Folytatódott a világkupasorozat. Crans- Montanában  a nőknek volt versenyük, ahol végül csak egy lesiklást tudtak megrendezni, azon a versenyen Sofia Goggia nyerte Brignone és Laura Gauche előtt, a francia versenyzőnek ez volt az első dobogója. Ezen a hétvégén Kaiiforniában rendeztek versenyeket, a miről nem volt élő közvetítés. Óriás - múlesiklásban Marco Schwarz nyert, akinek ez volt ebben a szakágban az első győzelme ebben a szakágban Odermatt lett a második és Widningsstad a harmadik. Szllaoomban a norvég Alexander Stean - Olsen első vk futamát, miutána görög Ginnist félórás videózás után kizárták, a fléórás videózás fura egy síversenyen, mögötte Haugan lett a második és holtversenyben Popov és Noel letta harmdik,

Múlt héten Kvjittfelben ,ahol 20 éve nem voltak női versenyek, ezúttal  női gyors versenyeket rendeztek. A pénteki szuper g-n az osztrák Cornelia Hütter győzött, ami az első osztrák vk győzelem volt ebben a szezonban a nőknél mögötte Curtoni és Gut végeztek. A szombati lesdikáson a norvég Kaysa Wickoff - Lee győzött, akinek ez volt az első vk-győzelme és ebben a szakágban az első norvég győztes, második helyen Sofia Goggia végzett,aki ezzel matemaikailg a is megnyerte a szakági vk-t sorozatban harmadszor,a harmadik Suter lett. Ezen a napon Mikaela Shiffrin matematikailag is összetett- vk győztes lett. Vasárnapi szuper g-n változékony időjárási  a magasabb rajtszámokkal indulóknak kedvezett, leginkább  az osztrákok tudták ezt kihasználni 31-es rajtszámmal Nina Ortlein 2020 után újra nyer ebben a szakágban, mögötte a 28-as rajtszámmal induló Venier és a 26.os Gritsch előtt. Ebben a szakágban utoljára 2005-ben született hármas osztrák siker. Ortleib már a hetdik győztes volt ebben a szakágban a mostani szezonban. A szakági világkupában Elena Curoni vezet,a kinek még nincs győzelme ebben a szakágban idén, de rajta kívúl Gut, Hütter, Mowinckel és Brignone is megnyerhetia kristálygömböt,a z első és ötödik között 44 pont a különbség.

A férfiaknak Aspenben volt  versenyük. Az első lesiklást 24 versenyző után félbeszakították majd törölték rossz iidőjárás miatt. Szombaton Kilde nyert Crawford és Odermatt ellőtt. Ezzel a norvég nyerte a szakági kristálygömböt. Vasárnap Odermatt ynert, ezzel megnyerte a szuper g világkupát, hét versenyből öt győzelemmel, amire korábban még senki sem volt képes mögötte Sander és Kilde előtt. Odermmattnak van esélye beállítani Hermann Maier 1999- 2000 -es szezonban elért 2000 pontos rekordját megdönteni összetettben.