taormina001 Creative Commons License 2023.03.08 0 0 19703

Köszönöm szépen. Ez a fa rengeteg napsütést kap 3 oldalról nincs semmi körülötte, csak északról van az ott látható kerítés.

A metszést nem hanyagoltam el, csak nem értek hozzá. De ezt az effektektet minden növénynél tapasztalom, hogy ha egy vesszöt következetesen visszavágok rövidre, akkor abból a következö évben kitör egy újabb és így tovább. Ugyanezt látom szölönél, rózsánál, öszibaracknál és nagyjából mindenütt, és nem tudom, hogy lehetnék úrrá rajta:

Megtenné valaki, hogy bejelöli ezen a képen, hogy hol vágjam vissza ezt a fát? Nem kell kímélni, mert nem terem. (A mögötte levö keszekusza gránátalma ne tévesszen meg senkit; sajnos nem vagyok valami tehetséges fotográfus)

A kis fánál végül beletörödtem, hogy ilyen kicsi marad. Itt se tévesszen meg senkit a mögötte a földön heverö szölöpalánta. Az ö sorsáról a szölös topicban olvashattok.:

Ezenkívül még két vénséges barackfám maradt, öket nem fényképeztem le, mert ösöregek, kb 80 évesek, 1-1 ágok maradt már csak, szerintem ez az utolsó évük. Ezért lenne nagyon fontos az utánpótlás.

 

Előzmény: james69 (19696)