Ildi Tarlukács Creative Commons License 2023.02.21 0 0 13239

A férfi szlalomot Henrik Kristoffersen nyerte egy nagyon jó második futammal az első futam 16. helye után. Guimess végül nyert egy ezüstöt Görögországnak és Alex Vinatzer lett harmadik, aki ezzel az olasz csapat egyetlen férfi érmese volt. 

A vb-n a svájciak nyerték  a legtöbbarynat hármat, abból Odermatt kettőt és azon kívül még négy érmet nyertek. A legtöbb érmük a norvégoknak volt  a csapatban és parallelben szerzett érmekkel együtt. Az olaszok négy érmet szereztek, két aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot. Az olaszok a vb alatt gyászolták Elen Fancinit, aki a 2005-óa vb-n ezüst érmes volt lesiklásban, rákban halt meg 37 évesen, aznap hlat meg, amikor Marta Bassino világbajnok lett szuper -g-ben.

Az osztrákok nem nyertek aranyat 1987 óta először,bár a vk eredmények alapján Vincent Krichmayr volr,de a két évvel ezelőtti kétszeres világbajnok csak 11 és 12 volt ezen a vb-n. gyors számokban az osztrák férfi csapat. Nőknél technikai számokban egész szezonban gyengék voltak. Katharina Lienbereger aki két éve az összes  női érmet szerezte az osztrákoknak most csak 20 lett szallaolmban, 27. óriásban, a parallelben kiesett a selejtezőben, bár neki eza a szezon teljesen félresikoltt, miután nem működött a közös munka Livio Magponival a sztáredzővel, deze z az egyútt működés véget ért a vb előtt.