apron64 Creative Commons License 2023.01.17 -1 2 108431

Előre bocsátom, én még nem olvastam ezt a könyvet, csak a fülszöveget róla. De volt aki dicsérte, volt akinek nem tetszett (bennfentesebbek). Az, hogy kinek mi tetszik elég szubjektív dolog.

Ezt azért bármelyik szakmáról íródott riportkönyv szerűségről el lehet mondani.

Egy belső ember, egy ott dolgozó többet lát a dolgokból, más neki az érdekes és fontosabb amit ő megírna. De egy laikus olvasónak lehet az a kevés is érdekes, amit el tud olvasni egy rövid időre oda látogató tollából.

Én is tudnék mesélni a MACIVA-s korszakomból a cirkusz belső életéről (az előadás alatti viharban összedőlt sátorról, a sörfesztiválokról, a rockszinházi, v. cápashow, v. a térhatású panoráma mozi előadásairól, v. akár technikai dolgokról, emberekről stb.)

Ferihegyi repülőtéren eltöltött időmből ugyan úgy (a kényszerhelyzeti készültségekről, a különlegesebb repülőkről, a műszaki érdekességekről, amikor a torony utánam fordította 20 m-re a Lufthansa-t mikor a gurulóúton dolgoztam egy seprőgéppel, vagy hóeltakarítás közben szembe engedte velünk a repülőt, de sok-sok egyéb érdekesség is történt a hosszú évek alatt.) És ez még csak két munkahelyem volt.

Egy céghez odalátogató riporter nem biztos, hogy ugyan azokat a történeteket, ugyan olyan részletesen írná meg, mert neki nem az tűnik fontosnak.

De nem akarom védeni az írót, ráadásul az egy másik korszak is volt, én meg még nem olvastam el a könyvet.

Előzmény: trizs77 (108430)