JamesAlan Creative Commons License 2023.01.04 0 0 47459

Köszönöm a választ! :)

Kicsit fura számomra, hogy amikor a képeket mutogatom a telekről, mindenki egyből azt kérdi, hogy hol a gyep? Mikor lesz kész a gyep? Mikorra tervezem a gyepet? Miért nem nyírom a füvet?

Véletlenül sem szeretnék offenzív lenni, alapból elfogadó embernek tartom magam, de ilyenkor megfordul a fejemben, hogy nekem eszembe sem jutna még csak kérdésekkel sem beleszólni, vagy véleményt mondani mások telkéről. 

És akkor még hol vagyunk attól, hogy szerintem meg a gyep egy természet ellenes képződmény, és mindig is az volt. És nem, nem azért mondom, mert zöld vagyok, vagy természetvédő, hanem csak egyszerűen ezért, mert a gyepesítés szerintem már túlságosan nagy mértékben beleszól a természet életébe. Persze a kaszálás is befolyásolás, hisz anélkül cserjésedne, fásodna a terület...de mégis, van egy határ, és a gyep szerintem ezt már durván túllépi. Kb pont annyira hasznos, mintha lebetonoznám az egészet, tehát véleményem szerint semmi különbség nincs a kettő közt a természet szempontjából. Ja, és a 3x kaszált rétem szerintem még ezerszer szebb is! Nincs is annál jobb érzés, mint mezitláb sétálni a szebbnél szebb, természetesen, helyben, maguktól termő virágok közt, és rácsodálkozni, hogy a telek tetején teljesen más világ van, mint 100 méterrel lejjebb. 

No de visszatérve a tyúkokra, imádni fogják ezt az egészet, szerintem nekik ez kánaán lesz. 

A lucernáról csak annyit, hogy több helyen nő még mindig, szerencsére, és virágzik is, így talán idén is lesz belőle bőven. 

Előzmény: timetable (47458)