TitiRii Creative Commons License 2022.12.19 0 0 174

lyd111 és fisotech gsm gold között van valami nagy érdemi különbség?(azon kívül hogy a fisotech magyarul beszél?)
én látok pár fizikai különbséget
a fisotechnek a leírása programozása szerint  kevesebbet tud, de működnek rajta az  lyd kódok is (pl sms ami a fisotechben meg sincs említve) ami meg meg van említve az egyezik.

vezetékes bekötésre van jó tippetek?
nekem az lyd re 2 sima kapcsoló meg 2 mozgás érzékelő volt rákötve, működtek is, de pl ajtó nyitásnál hiába volt beállítva késleltetési is hogy kódot lehessen beírni azonnal riasztott és boundary szót küldte sms ben rá(vezeték nélkülinél működött hogy írta hogy micsoda illetve a késleltet  riasztás hogy legyen idő kódot beírni) esetleg szabotázsnak tekinti? nem normál működésnek?
10k ellenállás be van kötve ahogy írja de NC nél nem látom hogy tesz különbséget normál működés és kábel vágás között.(ha nyílik a kapcsoló ugyan úgy 0 lesz amit mér  mintha elvágnám a kábelt. esetleg próbálkozzak meg NO ra kötni? elvileg ha jól látom ilyenkor 10k mér alapból ami változik rövidzárra, ha meg elvágják akkor 0 ra)
portok z1-z4 ig és z5-z8 ig vab valami kül? esetleg egyik csak NC másik NO? ez nem egyértelmű egyik kezelési leírásból sem. ami azt illeti kábeles részét tekintve egyik se mond túl sokat. pl mozgás érzékelőkből mennyit bír el a +9v része meg hasonlók.

https://indafoto.hu/titirii/alap_album akit érdekelne a fizikai különbségek

Amúgy 3 éve jól megy az lyd, de egyszer kisütöttem véletlen a sorkapocs alatti bal oldali chippet, ezt cseréltük ment tovább, de hajlamos volt rá hogy a signal led vagy folyamatosan világított vagy egyáltalán nem világított (alapból villog) és ilyenkor a távirányitóra is kb 5-6mp késéssel reagál, riasztásokra is, és nem küld jelzést, és eleve ilyenkor nem lehet felhívni sem, mert a hivott fél nem kapcsolható.) áramtalanítás, aksi lekapcs majd vissza és ment tovább.
egyszer be is ázott, akkor azt hittem kuka, de kiszáradás után ment tovább.
legutóbb viszont hívott hogy riasztás, és ha felvettem csak süketség, majd bontotta a vonalat, nem tudtam kikcsapolni, sms re nem reagált, hívni nem lehetett, mikor kiértem bár a telefonomat folyamatosan hívta, de helyszínen a riasztó maga nem szólt, söt látszólag még csak nem is riasztott hiszem az alarm nem világított. itt szereltem le és szereztem most be egy fisotech et.
vadi új de legalább 2015 óta ül a dobozában, ennek az aksija más, szerintem lipo, és kicsit púposodik, nyomja is a fedelet kifelé. először be se kapcsolt róla, de 5h alatt vett fel töltést és most már be is kapcsol vele. nem tudom rá merjem e így bizni. vagy esetleg az lyd nimh aksiját rakjam át? lehet az is megérne már egy cserét.
az LYD hez van itt olyan szaki aki esetleg ki tudja deríteni mi baja lehet, érdemes egyáltalán?