Törölt nick Creative Commons License 2022.09.13 0 4 27

Nem tudok veled 100 %-ig egyetérteni.

 

Az angol egy jó közvetitő nyelv, de annyira mégsem jó, mint amennyire lehetne.

 

Nézzünk körül. Diplomás emberek nem képesek azt a szintet teljesiteni, ami ahhoz kell, hogy a megérdemelt diplomájukhoz hozzájussanak.

 

Az angolt sok, sőt, rengeteg kivétel terheli, nincs kiejtési szabályrendszere. Kihallani is nehéz az angolt. Pláne, ha olyannal beszélsz, aki szintén csak tanulta, de nem az anyanyelve.

 

Úgy gondolom, hogy az emberek többsége a logikát keresi egy nyelv megtanulásakor.  Ha ez megvan, akkor nagy baj nem lehet. Bár igaz, a hangzásbeli harmónia is sokaknál szempont.

A mesterséges nyelvek mindegyike logikus. Ez feltétlen előnyük. A kiejtésre sem lehet panasz, hiszen eleve úgy lettek ezek a nyelvek tervezve, hogy ne okozzanak efféle gondot.

 

Ami ellenük szól, az a használati értékük, hiszen valóban, egy mesterséges nyelv mögött nincs egy széles, stabil, nagy számú felhasználói réteg, mint pl. a spanyol vagy az angol esetében. Nincs ujság, irodalmi mű sem, ami segitené a nyelv ismerőjét, hogy a tudását elmélyitse, vagy legalább szinten tartsa.

 

Ettől függetlenül, én úgy vélem, az emberiség jobban járna egy olyan műnyelvvel, ami nagy műgonddal lenne megalkotva, rétegzett lenne, tehát alapszinten jószerivel bárki megtanulhatná, ahogy a simplified english-t és erre az alapra épitkezhetne, ha egy magasabb szintre kivánna lépni.

 

Az angollal az a bajom, hogy túl sok időbefektetést és energiát igényel egy átlagembertől. 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Patreides (22)