Hundo P Creative Commons License 2022.08.19 0 6 67472

 

"Csodálom, hogy egyáltalán felírták, mire is?"

 

Mire hármat számolok. 

Amúgy orrvérzésre és fül mögötti pattanásra írta fel az onkológus. (Csak vicc volt, mielőtt!)

Mivel erős fájdalmaim vannak, ezért először Curidol, később Tramadol gyógyszert kaptam. De mivel úgy tűnt, hogy a Tramadol miatt van a hasmenésem, váltottunk Oxycontinra. Nehezen írták fel, az nem vitás. Itthon nincs betiltva, de ami késik az a MÁV.

Mindenestre ez csak 20 mg-os, és használa napi egy, míg a Tramadolból már napi háromszor kellett bevennem 50 mg-ost.

 

"Hogy kerültél egyáltalán ebbe a topicba???"

 

Teljesen véletlenül. 

Körülbelül hat éve voltam már daganatos beteg, amikor kerestem valami információt a betegtársaktól, hogy mire számíthatok?

Azóta legyőztem néhány dögöt. Nem sorolom, de jelenleg már nincs kezelés, miután végig vittük az onkológusommal az összes lehetőséget. A hat év alatt 102 kemoterápiás kezelés volt összesen, illetve négy nagy műtét. Hiányzik néhány rész a testemből. A bal tüdő kétharmada, fél máj. Nincs epehólyag, és hiányzik 85 cm bél. Perpillanat multiplex metasztázis van mindkét  tüdőfélben, az AP ablakban, a peritoneális-, illetve a pleurális részen, valamint parajugulárisan és paraaortikusan. A hasnyálmirigy szintén érintett. Nincs hangom, mert a bal oldali hangszalagom fixált állapotban megbénult. Bal oldalon a gége mögött szintén van egy metasztázis. Asszem nem hagytam ki semmit. 

 

Előzmény: Boszorka (67470)