Jani haverja Creative Commons License 2022.08.17 -3 5 12454

Szia!

1./ Ez a legkényelmesebb út, visszafelé, ha siettek, ez a legjobb, tetejében most már kész van a Kardhiq-Delvine út, és alagút, úgyhogy ezzel 3/4 órát spóroltok ahhoz képest, mintha megmásznátok a Muzina hágót.

 

2./ Az Sh80-at nem tudom, hogy milyen állapotban van most. Az Sh75 végig simán járható személyautóval (nem mindenhol tökéletes az aszfalt, de nem vészes), nagyon kanyargós, cserébe gyönyörű a táj. Mivel úgyis meg fogtok állni sokszor a táj miatt, ezért az Ohrid-Saranda útra számolj egy teljes napot, már csak azért is, mert csak a netto menetidő is több, mint 6 óra lesz.

 

3./ Görögország felé csak akkor menj, ha sietsz, cserébe sokkal kevésbé szép tájakat látsz.

 

Nem kérdezted, de leírom:
Ez az útvonalterv tök jó oda-visszára (mármint az 1./ és a 2./ pont), viszont ki fog belőle maradni az Albán Riviéra. Ha bevállalósabbak vagytok, akkor tegyetek egy egynapos kirándulást Saranda-ból a Llogara hágó tetejére, majd vissza, mert az is egy hatalmas élmény. Lehet, hogy előbb meg fogtok állni valamelyik öbölben strandolni, és elmegy az idő, nem mentek fel a hágóra, az sem baj, úgyis élmény. Számtalan gyönyörű látvány, és tök jó strand van arrafelé, fel sem tudom sorolni.
( Az SH8 Saranda-Vlora közötti szakaszáról írtam.)

Előzmény: gorun20 (12451)