FD 6667 Creative Commons License 2022.08.03 0 0 1197

Nem is gondoltam, hogy mindenben egyet kellene értenünk, nekünk sem. Kölcsönösen tiszteljük egymás nézeteit. 

 

A NATO 5. cikkelye hajánál fogva iderángatott felvetés. Jelenleg arről van szó, hogy egy nem NATO tagot melyik ország mennyire támogat, vagy nem támogat.

 

Zárójelben megjegyzem, hogy erős kétségeim vannak afelől, hogy az említett cikkely minden esetben minden állam által be lenne tartva. Pont a lengyeleknek van tapasztalatuk 1939-ből az angol és francia szövetségesi hű(tlen)séggel kapcsolatban. Azt el tudom képzelni, hogy ha pl. az USA egy területét támadás érné, akkor mindjárt ugrasztanák a magyar haderőt is, de fordított esetre vonatkozóan kétségeim vannak. Magyarországnak három olyan szomszédja van. amelyik nem NATO-tag. Ön el tudná képzelni, hogy egy Magyarországot érő osztrák támadás esetén az USA, Németország, vagy Belgium a segítségünkre sietne? Mert én nem. 

 

Nem hiszem el azt, hogy a lengyel-román államközi viszonyt bármikor is befolyásolta, vagy befolyásolná a magyar érdek. De én nem is várnám el a lengyelektől, hogy a mi csicskáink legyenek. Ők a barátaink. Ha valamelyik fél bajban van, akkor segít a másik. Ha egyenlő ajánlatot kap a baráttól és egy másiktól, akkor a barátot választja. De nem válik a másik érdekeinek szolgájává és ezt nem is várja el a másiktól. 

Előzmény: gyorskeresés00 (1196)