gyorskeresés00 Creative Commons License 2022.08.03 0 1 1196

Sok mindennel egyet értek, sok mindennel nem :)

 

Nem kell gyűlölni a barát ellenségét, viszont az érzékenységét figyelembe kell venni,  ráadásul most ettől jóval többről van szó, egy táborban  vagyunk ugyebár, a NATO-ban, s az 5. cikkely ránk is vonatkozik.  Tehát, ha az oroszok megtámadják a lengyeleket, bizony az maga után vonja a magyar katonai részvételt. Ezért téves az a felvetés (amire eredetileg reagáltam), hogy majd befogadjuk a menekültjeiket, mint 39-ben. Nem, érvénybe lép az 5. cikkely és akcióba lépünk!

 

A kapcsolatok alacsonyan tartása nem azt jelenti, mint amire utaltál, a lengyel-román viszony felpörgetése pedig tény. Ha kétségeid vannak, akkor lapoz vissza márciusig a diplomáciai almanachban.

 

S egy idősebb barátom története a magyar-lengyel-román viszonyrendszerre. Hivatásos felderítő tiszt volt, s a 80-as években részt vett egy VSZ hadgyakorlaton Lengyelországban. Egy román tiszt hepciáskodott vele, mint magyarral, ezért jól pofán verte. A hadgyakorlat hátra lévő részét mind a kettő a fogdán töltötte. Elmondása szerint a lengyel tisztek szinte egymásnak adták a zárkaajtót, baráti látogatásaiknak köszönhetően sosem fogyott ki vodkából :)

A románt meg le se tojták.

Előzmény: FD 6667 (1195)