Moró Ildikó Creative Commons License 2022.07.23 0 1 67452

Szia Virágszív!

Olvastam, hogy nőgyógyászati műtétre készülődsz.

Hadd mondjam el az én esetem.

Engem alhasi fájdalommal és magas CRP érték miatt vittek be a kórházba, ahol vakbélgyulladásra gyanakodtak. Miután azt kizárták a nőgyógyászatra vittek le, ahol a miomám nézegették. A nőgyógyászok szerint az nem indokolta a magas CRP-t és lázat sem, mivel évtizedek óta meg van, viszont az utóbbi időben növekedni kezdett. 

A kórházban nem sikerült megoldani a CRP okát, viszont antibiotikumra eltűnt., CT sem mutatott semmit.

Piszkált a gondolat, és elmentem egy magánorvoshoz, aki azt mondta, hogy vigyázzak, mert 70 éves korban nem szabadna nőni a miomának. Inkább műttessem meg. Elküldött a barátjához a Kékgolyóba, aki viszont azt mondta, hogy ő laparoszkóposan nem csinálja meg. 

Könnyebb lenne a műtét, viszont ha ráksejteket is tartalmaz a mioma, de a 10 cm-es miomát és tartozékait csak felszeletelve tudná kivenni. akkor a felszeletelés során a ráksejteket is bele aprítja a hasüregbe.

Hasi keresztbe vágást csinált bikini vonalban.

Gyönyörűen egybe volt minden, így könnyen ki tudták venni. Persze én 70 éves vagyok, gyereket se akar már ilyenkor az ember, továbbá már 20 éve nem is menstruálok, hormonzavar se lehet.

Nagyon örülök, hogy így döntöttem, mert nagymamám méhrákban halt meg 77 évesen, iszonyú fájdalmak közepette.

Most nagyon jól vagyok, sőt, mintha meg is sokszorozódott volna az energiám. Az első 2-3 hét volt csak kellemetlen, de az is csak az állandó felfúvódás miatt. Állítólag ez velejárója a hasi műtéteknek, pedig a belemhez nem is nyúltak. Kaptam egy étrend listát, hogy miket ehetek 2-3 hétig.

Azért írtam csak ezt most neked, mert kérdezd meg, hogy a laparoszkópos műtét esetén ha darabolniuk kell, nem darabolják-e be a ráksejteket.

Én annak is nagyon örülök, hogy mindent kivettek, nincs rá gondom. Persze ez attól is függ, hogy hány éves vagy.

A mellettem levő ágyon levő 45 évesnek ezt 2 lépésben csinálták meg, mert az első nem sikerült. A petefészek kivétele után a méhén is megjelent valami, és a laparoszkópos műtét során derült ki, hogy a pár hónappal ezelőtti műtét után még összenövései is lettek. Nagyon nehéz, többórás műtéte volt. Nekem az orvos szerint fél óra se volt, az altatás, ébresztés, megfigyelés volt hosszabb, mivel COPD-s vagyok.

 

 

Előzmény: virágszív (67400)