tízmillió józan paraszt Creative Commons License 2022.07.11 -1 2 10810

Egy farmer vett egy pár disznót, annak reményében, hogy malacai lesznek, és majd ha megnőnek, levágja őket, lesz sonkája, szalonnája. Pár hét múlva elhívta a helyi állatorvost, nézze meg őket, vemhesek-e már. Az állatorvos látván, hogy mind koca, azt mondta neki, hogy esetleg mesterséges megtermékenyítéssel kellene próbálkoznia. A farmernek gőze se volt arról, mit is jelenthet ez, de mivel nem akarta, hogy kiderüljön tudatlansága, csak azt kérdezte meg, honnét fogja megtudni, terhesek-e a disznói?

Az állatorvos azt felelte neki, hogy feküdni fognak a sárban, nem pedig álldogálni. A farmer ezen elgondolkodott, és -- tudatlan lévén -- arra a megállapításra jutott, neki kell megtermékenyítenie a malacokat. Fogta a disznókat, felrakta őket a teherautójára, és elhajtott velük az erdőbe. Ott mindegyiket megrakta, aztán visszaterelte őket a teherautóra, hazament, majd elment aludni. Másnap reggel felkelt, és látja ám, az összes disznó ott álldogál az ólban. Arra a következtetésre jutott, nem volt eredményes a tegnapi tevékenysége. Ismét felrakta a disznókat a teherautóra, kiment velük az erdőbe, de most kétszer csinálta meg mindegyiket a biztonság kedvéért. Hazavitte őket és elment aludni.

Másnap reggel arra sem volt ereje, hogy felkeljen az ágyból. Megkérte a feleségét, nézze meg a disznókat, hogy még mindig állnak-e az ólban.

-- Nem -- válaszolta a felesége. - Mindegyik a teherautón van, és az egyik iszonyatosan nyomja a dudát.