Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2022.07.07 0 0 40357

"méretének a növelése segít a minél kisebb százalékos hőveszteségen."

 

Lehet, hogy félreértettem valamit, de most mintha azt írtad volna, hogy "minél nagyobb  a házam, annál olcsóbb lesz a fűtés" :)

Az energiatakarékosság egyik alaptétele éppen az eltérő hőmérsékletű anyagok közötti hőátadó határfelület minimalizálása (törekedés az optimális gömb forma irányába). Sok passzívház ezért is inkább kocka, mintsem palacsinta vagy torony formájú.

 

"em tudom, hogy mit, hogyan csinálnak, a részeleteket nyilván nem kötik az orrunkra (ezért nem tudják lekoppintani ő"

 

 Soksok évnyi csalás-megfigyeléseim szerint a titkolózás/mellébeszélés oka inkább az attól való félelem, hogy a szakma kiröhögi őket és elmarad a csalás remélt haszna: a balek befektetők pénze.

Rengeteg buta és pénzes ember van a világon, akik köteg pénzzel a kezükben folyamatosan olyan startup-okat keresnek, amely majd jól megsokszorozza a befektetéüket. 15 éve figyelem a tudományos híreket és 80-90 százalékuk kimondottan az ilyen buta balekok megfejésére irányul:

- kitalálnak valami értelmesnek/hasznosnak tűnő látványos+divatos tudománys újdonságot, amire sok balek ráugrik (energetika, környzetvédelem),

- felmarkolják a hülye befektetők pénzét. majd megmagyarázzák, hogy a fejlesztés közben sajnos előre nem látható problémák merültek fel (amit a befektetőn kívül az összes hozzáértő szakembr  már jó előre látott röhögés közben :)

Előzmény: jee_c (40356)