Desert Rat Creative Commons License 2022.06.11 0 0 1171

(elnézést, hogy nem Thunderbird, de talán használható általános info)

 

Nem csak a POP3 elérés aggasztott, hanem az SMTP is, ugyanis több olyan eszközöm van amik  emailban logolnak - routerek, kamerák, a számítógépek pedig a mailsend.exe elég közismert programmal küldenek logokat. Ezekben firmware csere nélkül nem lehet átállítani a hitelesítési módot  OAuth2-re, sok ilyennek más szupportja sincs,  és kérdéses volt hogy a gmail módosítás után ezek fognak-e tovább működni. 

 

Jó hír, hogy működnek, igaz hogy olyan küldő accountokkal amiket az előzőleg leírtak szerint kétlépcsős azonosításra állítottam be. Ezeknél is alkalmazás-jelszót használok, aminek nem tudom van-e jelentősége ebből a szempontból.

Az imént teszteltem a mailsend.exe programmal, ami azokat a mailokat nem küldte el amik kétlépcsős azonosítás nélküliek, de a többit igen.  Az egyik logból az is látszik, hogy nem a jelzett május 30-al állt át a google, mert június 6-án még szépen működött minden a régi rendben.

 

Egy távoli routerem is szépen küldözgeti a logjait gmail accounttal, talán éppen ezek a hálózati  eszközök voltak az okai  hogy a google hagyott egy kiskaput a beígért szigorúság mellett. Annyira azonban sikerült megijeszteniük, hogy a biztonság kedvéért telepítettem egy saját email szervert amin a saját szabályaim vannak.

Előzmény: Desert Rat (1170)