József1950 Creative Commons License 2022.05.24 -4 0 9665

A Bazárban csoportunk minden tagja készpénzzel fizetett,valószínű ,hogy az Eurot is elfogadják.Inkább váltsatok  Eurot Török lirára akkori árfolyam 1 Euro=15,67--15,76TL volt: Minden sarkon van váltóhely,és nem térnek el egymástól jelentősen,viszont egy fényképes igazolványt be kell mutatni.

A városban történő utazáshoz mi a T1 villamost vettük igénybe ,feltöltő kártyás  " Istanbul kart" és minden utazáskor 7,45 TL-t levont.A kártyát mi kaptuk az idegenvezetőtől ideiglenes használatra,feltöltése a megállókban lévő automatán történik készpénzzel (TL) de csak papír pénzzel !!

Nagyon sok étterem van,és utcai árusok is PL: kebabos,büfés ,nagyon sok süteményes,fagylaltos.Mi csak a fűszer bazárban vásároltunk némi édességet,és a szálloda étteremében vacsoráztuk (10 Eur 3 fogás  rendben volt:Másik alkalommal egy teraszon 65-60TL volt a rántott csirkemell  krumplival,ill nyárson sűlt csirkemell burburral salátával. Lehetett bankártyával is fizetni.Nagyon megnövekedtek a belépő dijak a  a nevezetességekhez pl a Dolmabahce Palota 300TL !

Előzmény: IVPetya (9664)