stefi001 Creative Commons License 2022.04.13 0 0 67673

h.c.s által javasoltak közül az egyik magyar. Már vásároltam tőlük – pozitív tapasztalat. Természetesen, ha hazai viszonylatban is elérhető valami (elég gyakori, hogy nem!), s az ára is elfogadható, akkor – a kisebb kockázat okán – természetesen célszerű itthon vásárolni. Azonban itthon sok dolog olyan drága, hogy esetenként jobb megoldás egy elfogadható kockázatot vállalni. Különben is a termékek döntően kínai eredetűek, vagyis hasonló minőségbeli problémák jelentkezhetnek.

 

Alább összevethető a magyar és kínai ár (nem kerestem rá a megfelelőre):

https://www.autodvd.hu/usb-aux-mp3-illeszto/honda-usb-illeszto/wefa-wf-602-honda-bluetooth-adapter.html

 

https://fr.aliexpress.com/premium/WEFA-WF%25252d602-A2DP-BLUETOOTH-ADAPTER-%2528HONDA%252C-2.4%2529.html?d=y&origin=y&catId=0&initiative_id=SB_20220413014456&SearchText=WEFA%20WF-602%20A2DP%20BLUETOOTH%20ADAPTER%20(HONDA,%202.4)

 

Sajnos, minden üzleti tevékenység kisebb-nagyobb kockázattal jár, azzal lehet, sőt kell is számolni. A fejegységeket mindenkor külföldről EU-s országból (VÁM miatt) vagy Kínából vásároltam, többnyire problémamentesen. Egy esetben fordult elő készülékhiba miatti visszaküldés, de az eladó visszautalta a termék árát. Másik esetben pedig az áru meghagyása mellett történt a vételár visszatérítése. Magyarországon viszont egy küldeménynek lába kelt, ami szerencsére nem képviselt jelentős összeget. Eddigi tapasztalatom szerint – gond esetén – mindenkor segítőkészek voltak a kereskedők. Persze, biztos vannak negatív vélemények is.

 

Neves márkák (igaz ma már azok sem a régiek) esetében is előfordulhat hibás példány. Konkrét tapasztalatom csak az említett gyártmányok kapcsán van, de az idők folyamán történt változások/változtatások bizonyára már azok esetében is érezhetők, s nem mindig pozitív értelemben.

Talán még egy megjegyzés: Az adott évjárató autóhoz – az előzőekben javasolt megoldás helyett – összeválogathatók a szükséges részegységek: beépítő keret, fejegység, ISO kábel, kormány távirányító adapter (interface),  LEAD csatlakozó kábel), de egyrészt nehézkes, másrészt drágább, s több hibalehetőséggel lehet számolni.

 

A Honda Jazz-ba kb. 7-8 éve cseréltem a gyári rádiót EinCar készülékre. Mindent egybevetve azzal voltam a legteljesebb mértékben elégedett, csupán az érintőképernyő nem nyerte el a tetszésemet. A későbbi fejegységek (FUNROVER, XONRICH) összességében még ma is jól szuperálnak, azoknál – mint korábban említettem – már észrevehető a gyengébb, érzéketlenebb rádió tuner, de más tekintetben hibátlanul működnek.   

A döntést természetesen minden esetben a vevőnek kell meghoznia: mit, milyen célra, milyen összeghatáron belül stb. Szerelést csak saját autóimon, illetve a szűk családi körben végzek, de egyéb vonatkozásban, ha tudok, szívesen segítek.

 

Itt találhatók a jobb minősítést kapott kínai fejegységek:

https://bestchineseproducts.com/best-chinese-android-head-unit/

 

Azért megjegyzem, hogy autóból nem könnyű, főként nem olcsó koncerttermet kialakítani. Az igazi HI-FI hangzás megteremtését hagyjuk inkább otthonra. Autóban elegendőnek tartom egy elfogadható hangminőséget (természetesen nem Sokol minőségre gondolok!), s egyéb, fontos szolgáltatásokat biztosító fejegység használatát. Tudom, sokan egészen más véleményen vannak, ám ha az az igényük, s anyagilag is megengedhetik, akkor természetesen tegyék meg.  

 

Az autóimba szerelt fejegységek. Honda már a múlté.

 

 

Előzmény: Abstrax (67672)