Bacilus Creative Commons License 2000.01.24 0 0 33
Nem a trolik ellen akarok szólni, de talán érdekes a dolog, és idevág.
Eger szűk belvárosi utcáin buszok járnak, és biztos még ma is van olyan jármű, ami rendesen összebüdösít mindent. Szó volt arról, hogy trolibuszhálózatot létesítsenek. Aztán az egészből nem lett semmi. Az indok a következő volt: Eger alatt végig pincék húzódnak, amik néha-néha beszakadnak. Emiatt már többször terelték el a buszforgalmat. Azt mondták, hogy a lehetséges üzemzavarok miatt egyébként is szükség van megfelelő számú autóbuszra, így hát ejtették a trolit, és maradtak a buszok.
Budapest persze egészen más. Itt szükség van a trolikra, és nagyon szomorú lennék, ha megszüntetnék őket. Viszont nem túl szép dolog lusta mérnökökről és helyettük döntő vezetőkről beszélni. Szerinted egy mérnök hol dönt?
A trolik tényleg környezetbarátak, de ha egyszer drágák, akkor drágák, nem? A mai modern buszok elég kevés káros anyagot bocsájtanak már ki, és szerintem ha valaki a légszennyezés problémájával akar valamit kezdeni, azt sokkal hatékonyabban meg lehetne oldani az átmenőforgalom kitiltásával, forgalomcsillapított utcák kialakításával, vagy a zöldkártya komolyabban vevésével. És abból még bevétele is lenne az államnak...
Előzmény: dzsodzso (32)