Omega12 Creative Commons License 2022.02.20 -1 0 801

Ennek az olimpiának is vége. Nem ez volt életem legjobb téli olimpiája,még akkor sem, ha minden idők legjobb magyar  szereplését láthattuk. De azt gondolom, úgy egészében sem ez volt a valaha megrendezett  legjobb téli olimpia.  Nem csak a koronavírus miatt.

Olyan hangulattalan volt az egész. Négy év múlva ismét emberi időpontban lesz a legtöbb verseny és bizakodom benne, hogy ismét szurkolókkal teli lelátókat lehet majd látni minden versenyen.

Nagyon jó, hogy a köztévé az internetes média felületen minden versenyt követni enged.

Ugyanakkor ez nem helyettesíti azt, hogy este egy két órás összefoglalót ad azon sportkedvelőknek, akik valami miatt nem látták a versenyeket. Mert a ,,Mi történt az olimpián" című műsor, ahol 25 percben zenei kíséret alatt zanzásítva megmutatták az aznapi versenyeket naponta többször  egy kalap kakit nem ért.

Ami pozitív volt számomra a versenyekkel kapcsolatban, hogy sífutásban amitől féltem, hogy szinte az összes aranyat a norvégok fogják megnyerni , nem vált valóra. Illetve biatlonban is több ország tudott érmet szerezni, még akkor is, ha ott azért kijött a norvég fölény.

Negatívum egyértelműen a rövidpályás gyorskorcsolya versenyeken történtek. Ma ismét megnézve Sanyi futamát egyértelművé vált számomra, hogy jogtalanul vették el tőle azt az aranyat.

Nem értettem azt sem a férfiak 50 km-es sífutó versenyét miért kellett lerövidíteni. Bár otthon a meleg szobából biztos könnyű ezeket a sorokat írnom, de véleményem szerint ezt a 20 km-t, amivel lerövidítették a távot, tudták volna a versenyzők teljesíteni.

Ami az egészben legjobban zavar, hogy 4 évvel megint öregebb lettem és sajnos már erőteljesen a b oldal forog nálam. :)))