Feri003 Creative Commons License 2022.02.17 0 0 67630

Sziasztok!

 

Fékrendszerrel kapcsolatban kérnék egy kis segítséget/tanácsot. (Jazz II, 2008, 1.4, Sport My. 2005)
A jobb hátsó fékem szorul. Eléggé sütős szokott lenni a tárcsa, míg a bal még langyosnak sem mondható. Cirka másfél év alatt most rakták fel a harmadik garnitúra fékbetétet, mert megette. Először a tárcsával együtt volt cserélve, a következő két alkalommal csak a betét, de szét is szedték a féket és megtisztították. Ennek ellenére még mindig szorul szerintem.
A dugattyús féknyereg javító készlet segíthet a problémán? Féknyereg cserénél melyik gyártóé lenne a jó választás vagy mire kellene figyelni? Láttam 40-ért is, de a Bosch már 90 körül mozog. Ráadásul mintha mind felújított alkatrész lenne meg kérik a kiszereltet is.

 

A másik, hogy a fékbetétet fel lehet tenni rosszul? A szorulás miatt ugye kicserélték a bal betétet is, de azóta csak a tárcsa külső széle kopik, kb a betét fele érintkezhet rendesen. A belső rész meg jelenleg szépen barnul, oxidálódik. Azt mondták, a tárcsában van hullám, majd összekopik, a fék rendesen fog. De szerintem mire összekopik, a tárcsa is cserés lesz a rozsda miatt. Vagy nem feltétlen?