tfeci Creative Commons License 2022.02.08 0 0 7475


Írjon ítéletet!Írtam, de hogyan szerkeszthetem?Autók » Nissan » Qashqai (2007-2013)Qashqai 1.6 Visia 

Az ítélet értékelése-nincs még értékelésNevet sem adok neki, de azért szeretem….Szöveges ítélet

Benzines, de a gyerek születését követően biztonságosabb családi autót kerestünk persze kompromisszumokkal. Az autó tömege még pont az a határ, ahol egy benzines még elboldogul, napi szinten használom munkába járásra 90-110 km/h sebesség között így a 6.2-6.8 literes fogyasztással nincs baj. Autópályán egy szenvedés vele, 130 km/h-nál közel 4000-et forog a motor, bár a fogyasztása ettől függetlenül 7-8 liter között marad, városban ritkán használom, parkolni nem olyan könnyű vele, de meg lehet szokni.

A benzines motor megbízhatósága kiváló, találkoztam 300-400 ezret futott példányokkal, motorikusan nem volt semmi probléma velük. Szerelni könnyen lehet mivel nincs összezsúfolva a motortér, márkaszervízek leterheltek, szakmailag az a baj velük, hogy én laikusként utána olvasok dolgoknak több információt szerzek vele, mint ők, akik napi szinten ezzel foglalkoznak így végül otthon oldottam meg eddig amit lehetett. A váltó, kuplung francia így azokról lehetett hallani problémát, hátsó lengéscsillapítót is gyakrabban kell cserélni.

Legnagyobb előnye számomra a beltér kényelme, 195 cm magassággal fejedelmi a hely elől, mögöttem átlagos ember kényelmesen elfér, csomagtartó, ha nem is a legnagyobb azért elférünk benne. Nekem ez az magas üléspozíció borzasztóan bejön pedig ez nem nevezhető magasnak a több SUV-hoz képest. Beltér anyagai igényesek, szerencsére nekem nem zörög semmi.

Hátránya ez a röhelyesen rövid váltóáttétel és az esetlen futómű. Hiába a független felfüggesztés, és a feszes futómű nagyon alulkormányzott az autó. Az 1-es Focus-om futóműve már erősen felújításra szorul, de az fényévekkel jobb még kényelem szempontjából is. Megbízható, tágas, biztonságos családi autó, de kicsit esetlen vezetni, pedig jó bele ülni csak a vezetés nem okoz nagy élményt, még nevet sem adok neki, de azért szeretem…

Hibalista

- Az előző tulajdonost is beleértve, 1-2 apróbb érintkezési hibán kívül semmi.

Ide hordtam szervizbe

 

Értékelése:

Képek az autómrólFenntartási költség(7)Évjárat2010Kényelem(9)Használati időtartam2 évTeljesítmény(5)Km vásárláskor110000Megbízhatóság(8)Vezetett km140000Szerviztapasztalat(4)Átlagfogyasztás6 lElőző autója?Focus MK1Következő autója?–Ennyire szerette(6)Megérte a pénzét?igenVerdikt(6.9/10)

Előzmény: Kötvény Kakab (7474)