Dév91 Creative Commons License 2022.02.07 0 0 11667

Közben sajnos beigazolódott, amitől tartani lehetett: a mostani nem visszatérés, hanem búcsú lesz Delpo részéről. Szombaton eléggé mellbevágott a hír, reménykedtem benne, hogy talán még egy, negyedik karrier is benne lehet - ami azért valljuk be, irreális elvárás lett volna, talán még egészségesen is. 

Én mint szurkoló igazából a második és a harmadik karrierjét követtem (2011-14 & 2016-19), és bár a legtöbbeknek a sérülések és a "mi lett volna ha" fognak beugrani az ő karrierjéről, azért így is hihetetlen dolgokat tudott elérni...a US Open győzelem eleve halhatatlanná tette, de 2011-től kezdve is ott a két olimpiai érem, a Davis Kupa-győzelem, Indian Wells, a Top3 a ranglistán, közel 10 év után ismét döntő a US Openen...és fel lehetne sorolni kismillió meccset a Thiem elleni 0-2-től kezdve a Big4 tagok ellen vívott csatákig. Plusz a legnagyobb győzelem, hogy eleve kétszer vissza tudott térni úgy, hogy a nulláról kellett kezdenie. 

Amit máig nem értek, hogy 2016-18 között hogy tudott gyakorlatilag fonák nélkül a világ 3. legjobb teniszezője lenni, GS-döntőt játszani és Masterst nyerni:D 

A két felvonásos búcsú közül az első a héten, Argentínában lesz a jó haver Delbonis ellen. 

 

Amúgy ha annyit még bír, a Laver Cupra behívhatnák Federerék, legalább valami bemutatóra:) Szerintem az nagyon ott lenne, mint búcsú - Federer, Nadal, szurkolókkal megtöltött csarnok Londonban...szerintem megtennék érte ezt a gesztust, ha nyitott rá.