Petrányi Jen Creative Commons License 2022.01.28 0 0 67611

Sziasztok!

 

260 ezer km-en túl van a kis Jazzom 1,2-es motorral. Még motorikusan nem kellett cserélni semmit, ja futóművileg is egy kutyacsontnak nevezett valamit (3 ezer Ft környékén volt az ára).

 

A kuplung is szépen működik még, de a kinyomása már azért erőt igényel, továbbá a hideg reggeleken mintha a vezlánc is bejelentkezne.

 

Én az alkatrészeket a www.zsu.hu oldalon veszem. Az alábbi készletek közül melyiket javasoljátok, kinek van tapasztalata?

Kuplung készlet

Japanparts: 26.000

Blue Print : 30.746

Starline: 44.816

Valeo: 49.290

 

Vezérlánc készlet

Japanparts: 18.000

FAI AutoParts 37.547

 

További gondom, hogy az első tengelyen szálszakadásos lett az egyik oldali gumi abroncs, ami egyébként nem öreg, és a mintázata is nagyon erős még. Anno együtt vettem a kettőt, tehát egyforma km-t futottak.

Most azon tanakodom, hogy veszek 1 db ugyanilyen abroncsot, de azt gondolom, hogy elől nem lenne szerencsés ha csak néhány milliméterrel is eltérne valamelyik oldali kerék, mert így az eltérő átmérő miatt a differenciálnak mindig működnie kellene mintha kanyarodna állandóan az autó. Van ennek szerintetek jelentősége? 

Jó megoldás-e, hogy az új gumiabroncsot a régi társaságában hátra szereltetem, merthogy ott ez kis eltérés a két oldali abroncs között semmilyen problémát nem okozna.

Köszönöm a segítséget előre.