Balázs1a Creative Commons License 2022.01.21 0 14 106969

OFF

Nem a titkosság a gond, hanem az adatok létezése. :) Elég jó "belsős" pozícióból kutathattam, de alig van használható anyag. Üzemanyag-elszámolások, ilyen-olyan jelentések, amikben szerepelnek morzsák.

Egyszer kaptam egy jó feladatot, egy irattárat kellett felszámolni, vitték Tökolre, elégetni. Ott előkerült egy-két érdekesség. :) Persze, azok az iratok hivatalosan már nem is léteztek, így ki se tudták adni.

Na meg nem is érdekli az emberek többségét.

Pályafutásom egyik első dicséretét azért kaptam, mert visszaszereztem egy elveszett buszt. Nem akkora sztori, mint trizsé, de megtörtént. Senki nem emlékezett arra a konkrét buszra, én meg "hobbiból" igen. Utána jártam, előkerült, visszaadták. Nem volt benne se lopás, se más, kötelezően át kellett adni egyszer, aztán feledésbe merült. Az átadó törölte a saját listájából, mivel átadta, a másik nem vette listába, mert nem az övé. A műszaki lejárt, telep sarkába letették, egy ideig várt mindkét fél a másikra, közben az ügyintézők cserélődtek, aztán eltelt 5 év.

ON

 

Vagy ez:

- Megnézném a két 280-asotokat.

- Egy van, de gyere.

- Kettő van.

- Egy. De menjünk hátra.

És ott állt mindkettő.

- Nahát, tényleg kettő van. :)

 

De valahol megértem. Én se tudnám, hány asztal vagy szék volt a leltárban. Másnak pedig pont ennyire volt érdekes az a két 280-as.

Előzmény: extrémgörkoris (106966)