cassano71 Creative Commons License 2022.01.14 -4 0 3959

Én nem Ramblason ennék igazából ha lehet választani, ahogy lentebb írták nem ideális hely gasztronómiai szempontból (sem). Korábbi hozzászólásomból bemásolok két helyet, egyik sem a Ramblason van, de a La Pepita azért messze sincs tőle.

2019 februári tapasztalat mindkettő, akkor jártam ott utoljára.

 

1. La Tasqueta del Blai. Ez egy klasszikus pincho bár. Azaz kis falatkák, amelyek azért annyira nem is kicsik ha többet megeszel belőlük. Fogsz egy tálcát és a pultról azt veszel el ami tetszik, kétféle hurkapálcára vannak feltűzve a falatok. A sima 1€, a piros 1.80€, ital külön.  Nem igazán a fő turistacsapásokon van, ennek ellenére péntek/szombat este kifolynak onnan az emberek szinte, de ha vársz előbb-utóbb kerül hely. Most tehetnék be róla képeket, de inkább majd esetleg a Barcelona topikba. Olyan 12-15€-ért már itallal jóllaksz és tényleg nagyon finom.

 

2. La Pepita. Ez egy tapas bár, kisebb adag ételek, de ha hármat eszel azzal már nagyon jól lehet lakni. Nem olcsó hely, nem is egetverően drága. Egyszerűbb spec kaják olcsók azért, pl. pa amb tomáquet 2.50€, patatas bravas 5€. Ezek baromi jók tényleg ott nem csak szimplán jók.

Ami halas vagy tengeri herkentyűs cucc azok drágábbak jóval, minimum 9-10€ vagy a felett. Egy ilyet is ettem, kimchiszószos tintahal, ezt én már fúziós konyhának mondanám mert ugye kimchi. Még egy katalán krémet ettem a végén ( szintén hibátlan ) + ittam egy kólát, az egész volt 24€ így.

Nem mondom, hogy mindennap ott kell kajálni, de egyszer legalább megéri. A Passeig de Gracia környékén van a hely. Délben 13:00-kor nyit, előre nem lehet foglalni, érdemes hamar érkezni, 13:30-kor egy darab hely nem volt már. Turistás amúgy, de ez úgy vettem észre mégsem megy sem a minőség sem a kiszolgálás rovására. 

Előzmény: Mall1114 (3956)