...slr... Creative Commons License 2022.01.04 0 0 35059

Boldog Új Évet Kívánok!

 

Köszönöm, hogy válaszolsz, és köszönöm, hogy ilyen részletesen. Sajnos ezt nem tudom viszonozni, mármint az alapos részletességet és terjedelmet. 

 

Arra már rég rájöttünk, hogy más az élethelyzet, mások a vágyak, és míg te főleg gyakorlatias / mérés alapú megközelítéssel nézed a lámpákat, én a fejlődés lehetőségét és az elméleti lehetőségeket keresem. Így aztán a megállapításaidat nem tudom, de nem is szeretném vitatni.

 

Ami a lámpák hatékonyságát illeti, ahhoz a kezelő felületnek nem sok köze van. Van több féle led-meghajtási módszer, és van egy digitális kontroller, ami a logikát, a kezelő felületet és a méréseket-beavatkozásokat intézi. Az Anduril alatt nem kötelező PWM-esnek lenni a meghajtónak, buck, boost, állandó áramú, bármi lehet alatta. Azt sem vitatom, hogy a saját kezelőfelületet használó gyártók közt vannak kiválóak, jól használhatóak. Nekem egyszerűen tetszik a nyílt forráskódú világ. Tetszik, hogy lámpa-rajongók képesek lámpa-rajongóknak közösségi tervezéssel és finanszírozással lámpákat létrehozni (BLF), és azokhoz szabadon módosítható szoftvereket írni. Az Andurilnak nagyon tetszik a testre szabhatósága, beállíthatósága. Írod, hogy X lámpa magától is tudja, hogy kell a hőmérsékletet szabályozni. Én viszont hozzáteszem, hogy nem ismerheti az élethelyzetet, a felhasználót. Az óvatos duhaj lejjebb veszi a hőmérsékletet, hogy spóroljon az árammal, és ne hajtsa túl a lámpát. Másnak meg lehet, hogy a lámpa élete árán is, de kell az a fény. 

 

A gyertyafény, a villámlás-imitáció csak a móka kedvéért van, mert a fejlesztőnek is kell szórakoznia, meg annak is, aki élvezi a lámpáját. A változtatható frekvenciájú stroboszkóppal forgómozgást tudok állóként ábrázolni. Szeretek kísérletezni. 

 

Szóval virágozzon minden virág, legyen meg mindenkinek a mindennapi betevő lámpája.

Előzmény: FBLLMAG (35057)