...slr... Creative Commons License 2021.12.14 0 0 35031

" Bár a lámpák, akkuk, ledek fejlődtek. Hogy jó irányba? Ezt mindenki maga döntse el. "

 

Szia, szerintem mindenféle irányba fejlődtek, jóba is és rosszba is. Nézzük a jókat: a TIR technika egyre jobb, hőállóbb, sokoldalúbb. A jobb márkák jó minőségű üveggel védik a TIR-t. 

A Manker az U22-ben és az MK37-ben egészen új TIR-rel jöttek elő, ötvözték a TIR-t a Fresnel lencsék alapötletével: vágjunk ki plánparallel hengergyűrűket az optikai közegből, hogy kevesebb anyaggal valósítsuk meg - közel - ugyanazt a hatást. Így jobbá vált az optikájuk hőtűrése. 

 

A ledek terén megtört a Cree egyeduralma, igazi verseny jött létre, és olyan kiváló ledek is piacra kerültek, mint pl. az Osram LH351D, amivel a Nichiát lehet megszorongatni jó színvisszaadás terén. 

 

Az intex topikokhoz hasonló, nagyobb közösségi terek jöttek létre, ahol valódi alkotó munka folyik, így jöttek létre remek BLF lámpák, és a Narsil, Anduril kezelőfelület. 

 

A fejlődés sokféle felhasználási területnek hozott jobb lehetőségeket. Engem speciel a fotózást támogató lámpák érdekelnek, találtam is olyan lámpákat, amik tetszenek. A Manker E14 III például nagyon szép széles, egyenletes kört vetít, Carlco optikája van, állandó áramú meghajtása, és üveggel védett a TIR-je. Makrofotóhoz valószínűeg jól használható indirekt fényforrásként. A Lumintopnak megjelent az első Anduril 2-es lámpája, az FWAA, közte Nichia ledes változat is. Ez a lámpa már majdnem kívülállóknak is ajándékozható.

Előzmény: FBLLMAG (35005)