Qwert37 Creative Commons License 2021.11.30 0 0 23

Én a helyedben inkább Pestre költöznék be, vagy bejárnék továbbra is Pestre. Hamarosan gyorsabb lesz Felsőpakonyból a bejutás, mert felújítják a lajosmizsei vasútvonalat (3-4 év). Lakásárak tekintetében nem sokkal drágább Pest mint Kecskemét, de Pesten van élet, míg Kecskemét egy kihalt város. Nincs itt semmi (semmi érdekes), kb. úgy érzem.

 

Budapesten tanultam egyetemen, ott éltem 4,5-5 évig, majd aztán ott dolgoztam 2 évig (feljártam), aztán nem rég óta Kecskeméten dolgozom. Nagyon lehangoló számomra Budapest után Kecskeméten élni, pedig itt nőttem fel, de teljesen elszoktam tőle. Meg kell mondanom, Kecskemét inkább áll közelebb egy Felsőpakony szintű településhez mint Budapesthez.

 

Ami az iskolákat illeti viszont, jó színvonalas általános iskolák és gimik vannak Kméten. Van egyetemünk is már 5-6 éve, de azt csak akkor ajánlom, ha az autóiparban akarsz dolgozni, vagy a gyereked azt akar/fog tanulni (nem tudom, hány éves vagy).

 

Van egy nagy színházunk, és egy kamaraszínház, plusz a sznoboknak van egy stúdió színház is, emellett egy nagy művelődési központunk. Buli helyek is vannak, bár azokba nem jártam. Nincs nagy hallgatói élet itt, inkább a gimnazisták városa, sem mint az egyetemistáké. A főtér mellett van egy 4 emeletes pláza is, jó nagy mozival. Van kulturmozink is a belvárosban.

 

Mivel állami szférában dolgozom, arról nem tudok nyilatkozni, mekkorák az elhelyezkedési esélyek a versenyszférában. Egyébként sok neves cég működik itt a városban a köztudott Mercedes-en kívül is, szóval lehet válogatni.

Előzmény: Lisa Bonett (22)