Jolida Creative Commons License 2021.05.04 0 0 29321

Ha majd kapsz védettségi igazolványt, nézd meg egy programmal a rajta levő QR kódot.

A teljes adattartalma egy web link az EESZT azon bejegyzésére, mely a Te Covid oltási adataidat tartalmazza.

 

A plasztikkártya többi adata irreleváns, beleértve az oltás időpontját is, mert az első oltás után -jó esetben- kiküldik a kártyát és azon az az időpont szerepel.

 

Egy ellenőrzésnél -gondolj bele, hogy mondjuk ha lehet majd utazni, a görög határrendész a reptéren mit kezdene a neki semmitmondó, nem ellenőrizhető adatokkal- jó esetben a QR kódot ismertetik fel egy akármilyen kézi készülékkel (már a telefonok többsége is tudja ezt a funkciót), abban lesz benne a hitelesnek számító adatsorra mutató link.

 

Éjjelente kapom a Kormányzati Tájékoztatási Központtól az oltásra buzdító email-eket, merthogy a regisztrációhoz meg kellett adni egy email címet (voltam olyan gyakorlatlan, hogy nem egy "eldobhatót" adtam meg), ugyan senki sem kérdezett rá, hogy akarok-e kapni reklámanyagokat, de ez egy másik téma.

 

Na mármost, ha tudják az email címemet a regisztrációból, miért is nem lehetett kiküldeni ezt a QR kódot, mint digitális védettségi igazolást, mint a világ számos részén (nem akarnék most példálózni a kínaiakkal, vagy az oroszokkal :-p)?

 

Ja, akkor nem kellett volna legyártatni az "Állami Nyomda" nevű magáncéggel pár millió plasztiklapot. :-)

Előzmény: AudiJo (29320)