IWAS
2021.05.02
|
|
0 0
3536
|
Röviden a véleményem a chiantikról. Száraz (nemcsak a hivatalos besorolás szerint, hanem érzetre is) vörösborok, amelyek általában nem egysíkúak (a házasításnak és a hordós érlelésnek köszönhetően), ugyanakkor sokszor van bennünk több-kevesebb kesernyés íz is, emiatt inkább ételekhez javaslom fogyasztani őket, mint önmagukban (olykor – pl. paradicsomos olasz tésztaételek mellett – egészen megtáltosodnak). Még annyit, hogy a drágább chiantik nem mindig annyival jobbak (ha egyáltalán jobbak), mint az olcsóbb társaik, vagyis nem feltétlenül érdemes drágábbakat venni. Itt egy link, amelyben egy konkrét bor mellett a borvidékről is írtam: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=99721080&t=9121619 |
Előzmény: Törölt nick (3535)
|
|