rumkola01 Creative Commons License 2021.04.29 0 0 4989

Üdv!
2006-os mini one.
A hűtővízzel van problémám. Teljesen feltöltve a rendszert és a kocsival járva 1-2 napon beül nagyon sok hűtőfolyadékot kinyom a kiegyenlítő műanyag tartály kupakja alatt. Nagyon para, mert egyből párolog a notortérben, piros lámpánál állva gőzölög a motorháztetőnél és a szélvédőnél. Megálláskor egyből felnyitva a motorháztetőt és belenézve az látszik, hogy a kiegyenlítő tartály tele van, fortyog benne a hűtőfolyadék (ami teljesen tiszta, rózsaszín).
1-2 nap után ez a jelenség megszűnik, viszont ilyenkor mindig üres, kopp száraz marad már a tartály. A hűtősapkát levéve és a gumicsövet megynyomkodva látszik, hogy van a rendszerben víz, szépen kuruttyol/mozog. Beletölteni kb. semmit nem lehet, mert egyből kifolyik. Viszont járó motornál és lezárt hűtősapkával sem kemény feszes a gumicső, hanem simán megnyomható, olyan mintha nem lenne tele vízzel, hanem csak úgy tesséklássék lenne benne valami.
A fűtésem működik, a hízhőfok visszajelző jó értéket mutat. Igazából nincs baj a kocsival, de nekem ez gyanús.
Ha odalépek és megy a fűtés (bár valami itt is rossz, mert ha teljesen elzárom akkor is jön be elég szépen a levegő...???), akkor érezhetően forróbb levegőt nyom be.
Nagyon gyanús nekem az egész, olyan mintha kevés víz lenne a rendszerben, vagy nem forgatná rendesen, vagy nagyon nagyon levegős lenne, vagy valami hengerfej tömítés probléma lenne.
A kocsi nem füstöl, nem gyenge.
Mi lehet a gond?
Vagy csak bemagyarázom magamnak? :D
Köszi!