Törölt nick Creative Commons License 1999.11.02 0 0 143
Köszi Vajk, a könyvről már volt szó itt korábban, valóban hasznos, főleg a szöveges része, a változások kommentárjaival.
Ami még ilyen alapmű, az a Budapest Anno.. c. könyv, én azért is szántam ezt a címet a topicnak. De van rengeteg ilyen könyv, szerencsére a városegyesítés 125. évfordulójára megjelent egy jópár, a legkülönbözőbb oldalakról feldolgozva a témát. Pusztán fényképeket, de rengeteg könyvet, térképet adatot tartanak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest Gyűjteményében, és ha tudsz valahonnan szerezni egy kutatói megbízást (ez csak egy papír) akkor kitárul előtted a Fővárosi Levéltár, vagy akár a Budapesti Történeti Múzeum is.
Ja és lentebb linkkel együtt említettem a Budapesti Negyed című folyóiratot, van egy száma: Város - Fotó történet. Sok sok forrást találsz.

Metró fotóról jut eszembe:
Volt a Nyugatinál egy kép a Hősök teréről. Amolyan turistáknak való tucat képeslap-szerű fotó volt, és lassan összefirkálták filccel a fiatalok az előlapját, a végén már alig látszott valami. Nem tudom kinek az ötlete volt, de megfogták az egészet, az ovális kerettel, plexilappal együtt kicipelték a Hősök terére, egy manusz beállt az emlékmű elé, maga előtt tartva az összefirkált fotót és ugyanabból a látószögből újra lefényképezték. Ezt aztán kinagyították, s visszatették a letisztított előlap alá. Fantáziadús... Sajnos mára hűlt helye. Láttátok?

Hjahh és egy alapkérdés. Melyik a Belváros legöregebb épülete?

A két legöregebb pesti (belvárosi) utcanév pedig: Kecskeméti és Bástya utcák. A budai azóta sem jutott eszembe

Előzmény: Vajk (139)