hontalan Creative Commons License 1999.11.01 0 0 115
Kedves mindenki!
Kissé lemaradtam, ezért összegyűjtött válaszaim következnek.
Kedves John Howard!
A Széchenyi és a Mátyás király szobor helyét pontosan közölted, legalábbis én is így tudom. A Duna utca felől Werbőczy szobra állt.

Kedves Stig Helmer!
Szép és jó dolog a nosztalgia, de a Blaha Lujza téri Nemzeti Színház (mint tudjuk, az ereseti pótlásaként lépteték Népszínházból elő – az eredeti az Astoriával szemben volt) nagyon vacak színház volt. Igaz, amikor oda jártanm, igencsak szegény voltam, a számomra megfizethető helyekről csak a színpad felét lehetett látni, azt is messziről, hallani meg a székek recsegése miatt nem lehetett (de azért remek Shakespeare-ciklust láttam).

Kedves November!
Kalef biztos (Széll Kálmán, a Moszkva tér második neve, eredetileg Széna tér volt) minden Toldys tudja.
A régi Erzsébet-híd okkersárga volt. A kérdés nem a Lánchídra vonatkozott?
Szerintem igen régi a Pintér utca neve is. (Ez is foglalkozásnév ám!) Ennek az utcának azonban van még egy-két érdekessége. Vajh mi?

Kedves Scsabi!
A Bauhaus minaépülete tudomásom sszerint a Rózsavölgyi-ház a Szervita téren. Bár nem vagyok igazán szakértő, de szerintem a legjobban kivitelezaett házak a 30-as években épültek, pl. a pesti Dunaparton a Közraktár utcában a Bakáts u. és Zsil u. között. Mellettük, a Református Gimnázium (Közgáz) épülete azonban már nem olyan jó, mondhatni korai szocreál. Emiatt én az 1938-at már későnek tartom.

Kérdés! Hol volt, és mire szolgált az Elevátor?
Hontalan