Dr. Stig Helmer Creative Commons License 1999.10.29 0 0 55
Én is a Régi Erzsébet híd szerelmese vagyok, tudjátok-e, hogy az a híd szenvedte el a legkisebb károkat, mégsem építették újjá! Túl keskenynek találták. (persze a Kerepesi (Rákóczi út) nem autópályának épült, és szerintem ma sem kéne annak lennie) Felmerült az is, hogy újjáépítik, és alagutat fúrnak alá. Sajnos 1964-ben átadták ezt a csak a nevében Erzsébet hidat. Számomra a rokonszenves megoldás az lenne, ha ezt a Szocialista Bp. jelképévé vált műtárgyat áthelyeznék valami lakótelepi környezetbe (M0-s híd, Dunakeszi) és korszerű anyagokat és technológiát alkalmazva újjáépítenék az ERZSÉBET hidat.
Tudom ennek esélye nulla, de álmodozni azt szabad… Végül is vannak biztató jelek: Corvin áruház homlokzatának visszaállításának terve. Apropó Blaha L. tér, SZVSZ a Nemzeti Színházat is ott kéne felépíteni a régi helyén ugyanolyan külső megjelenéssel (a lerombolása után kiderült, hogy a metró miatt nem kellett volna lebontani!), valami olyan technológiával, amellyel a Teréz krt. és a Szondi u. sarkán álló Biztosító székház épült.
Természetesen villamos közlekedést mindenhová! Fák és villamosok nélkül nem érnek semmit a pesti utcák! Undorító, ahogy ma az Üllői út és a Vilmos Császár útja (Bajcsy-Zsilinszky) kinéz, nem hiszem, hogy ebbe bele kéne törődnünk!
Város szerelmesei egyesüljetek! :D
Szép fotó az Erzsébet hídről:
http://www.bparchiv.hu/magyar/fototar/fototar.htm
Előzmény: kerenyitomi (43)