Carpy Creative Commons License 1999.10.25 0 0 151
Kedves bagojj!

Mar nagyon vartam ezt a hozzaszolast, szinte erzetem, hogy ott van a szadon, csak eppen halogatod leirni.
Egy ilyen vasutbarat, buszbarat, varosi kozlekedes-topic pontosan arra jo, hogy otletborze legyen, mindenki ugy mondhassa el a velemenyet, ahogyan eppen felotlik benne, a tobbiek meg megvitatjak, ellenzik, felmagasztaljak, vagy nem szolnak hozza. Hallottal mar az ertekelemzesrol? Csak az egyik legfontosabb torvenyet hadd idezzem az idevago team-munkarendnek: sose mondd valaki otletere, hogy hulyeseg, mert tobbet nem mond semmit. Elvesztesz egy ertekes embert, akinek lehet ertekes otlete, de ha benne marad, akkor semmit sem er.
Azert vagyunk itt, mert amatorok vagyunk. Ha a BKV-nal, MAV-nal, Volannal felelos beosztasban dolgoznank, akkor lennenk adataink, informacioink, amirol beszelhetnenk, ami alapjan donthetnenk. Ne kerj rajtunk szamon keresztmetszeti utasszamlalasi adatokat, mert nincsenek ilyenjeink. Valoszinuleg Neked sincsenek globalis adataid, hogy azt mondhasd, "Ez hulyeseg!". Viszont jarunk a terepen, erdeklodunk, figyeljuk a forgalmat, az utasaramlast. Biztos vagyok benne, hogy sok esetben sokkal tobbet tudunk egyes vonalak utasforgalmarol, mint az, aki a meneterendet keszitette.
Nekunk masfajta informacionk vannak, es ezeket is kicsereljuk itt. Mi jartunk mas varosokban, ahol a donteshozok nem, es lattuk, hogy megvalosithato, sot megvalosult egy-ket olyan rendszer, amire ok kapasbol azt mondanak, hogy "Hat ez lehetetlen".
Kepzeld el, hogy jomagam terveztem mar elesben halozatot, terveztem es szerkesztettem menetrendet. Es megtapasztaltam, hogy a lehetetlen igenis lehetseges, hogy sokkal tobbet ert egy terseg kozlekedesehez az ottlako laikus, mint a kozlekedesmernok a tervezoirodaban, s sokkal jobb otletei is vannak. Inkabb egy egesz napos tartozkodas a terepen, mint az utaszam-adatok elemzese az irodaban. Ha elbeszelgetsz nehany emberrel a torzsutasok kozul, feny derul a legtobb problemara, amire nem derul feny az utasszamlalasaidbol.
Nagyon csalodott vagyok amiert azt irtad, amit. Remelem a kozlekedesi topicok lelkes olvasoi es iroi kepesek lesznek ignoralni a velemenyedet, es tovabbra is mukodni fog itt az otletborze, az elmenybeszamolo, a kerdes-felelet, az egymas tajekoztatsa erdekes dolgokrol, mert nem mindenki annyira szakember, hogy mindent tudjon a kozlekedesrol, mint egyesek.

Előzmény: Törölt nick (150)