Törölt nick Creative Commons License 1999.10.25 0 0 149
Nagyon jó Carpy által idézett levél utolsó bekezdése:
"A javaslat iskolapéldája annak, hogy milyen - a város lakossága életkörülményét alapvetően érintő - veszélyt rejt magában a forgalom törvényszerűségeit az egyes eszközök tulajdonságait, a város adottságait nem ismerő, vagy figyelembe venni nem akaró szándék."
Úgy látom, szinte versenyeztek itt páran, hogy kinek vannak hajmeresztőbb ötletei, sok önjelölt közlekedéstervezési és -szervezési zseni látogatja a topikokat. Félreértés ne essék, nincs szándékomban megbántani senkit sem, de kellő megfontoltság és megalapozottság hiányában komolytalan elképzelések születnek csak, mindössze véletlen kérdése, hogy időnként valamibe olyasmibe beletrafáltok, ami valóban indokolt lenne. Sehol egy utasszámlálási adat, sehol egy forgalmi adat, sehol egy ahhoz tartozó jelzőlámpa fázisterv, csak nagyívű álmodozások, lufik, és minden illetékes szerv leanyázása, hogy miért nem veszik már észre, hogy "szerintem" ezt meg azt kellene itt csinálni.
Nagyon jó lenne, ha ez (és az összes többi közlekedési témájú) topik megmaradna azon a szinten, amit képes is betölteni, mégpedig a téma iránt érdeklődők hobbi jellegű beszélgetésének helye. Nincs mit tenni, konkrétumok, jó adatbázis, és az egyes kérdésekben való szakmailag megalapozott elmélyülés nélkül nincs értelme és alapja semmilyen javaslat megtételének sem. Szépek a képek, jók, ez nagyon helyén van itt a fórumban, de hogy valaki folyton kitalál valami neki nagyon jó viszonylatot, az már nem igazán. Megjegyzem, ha valaki (akár személy, de lehet egy közösség is) sok ilyen luftballont ereget, azt egyre kevésbé fogják egyáltalán meghallgatni is, mert hát kinek van ideje megalapozatlan ideákra.
Innentől tessék nem komolyan venni, de most megpróbálok egy nem is olyan nagyon görbe tükröt állítani a topik elé: Ja, pl. szerintem meg kellene csinálni a Boráros téren egy a hídról a Soroksári irányába vezető vágánykapcsolatot, aztán a Közvágóhídtól a Kvassayn keresztül becsatlakozást a csepeli HÉV vonalára, és akkor a Móriczról lehetne villamosokat közlekedtetni Csepelre, ez szerintem nagyon is indokolt, mindig látom, mennyien szállnak át a Borároson a HÉVre, mindenképp meg kellene ezt csinálni, mondjuk két áramnemet tudó szerelvényekkel. Úgyis venni akar a BKV villamosokat, akkor már igazán vehetne ilyeneket, és azokkal ezt meg lehetne valósítani. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy gyakran járok ilyen viszonylatban, és hát nehogy már át kelljen szállnom, elvégre értem van a BKV és nem fordítva, ugye? És szerintem mindenképp kell a villamos a Rákóczi útra, de troli is, mert úgy gondolom, hogy a 74-est ki kellene vezetni a Wesselényiről a Kiskörúton át egy csak neki épített balra kanyarodó sávval a Rákóczira, és inkább ott menjen visszafelé, az utas pedig kapjon idegbajt, hogy most akkor a sok megálló közül melyikbe menjen, de ez nem érdekes, mert hát olyan jól néz ki...
Előzmény: Carpy (139)