fuves_konyv Creative Commons License 2021.02.09 0 0 360

Probaltam valodi gitarkomboval is (VOX). A ~164 Hz-es E hang ott is feltunoen hangosabb volt. Tovabbra is hiszem, hogy a problema fo forrasa a szoba geometriaja es nem a gitar, az erosites modja, a hangfal(ak) es a fulem elheleyzkedese. Persze ezek finomhangolasa tud segiteni egy kicsit, de nem oldja meg a problemat. Ezekkel minddel kiserletezgettem mar eredmenytelenul vagy nem kielegito javulassal: masik gitar; valodi erosito; egy hangfal / ket hangfal; hova rakjam az erositot/hangfal(ak)at; hol uljek / alljak; hangero; szobaba pledek felfuggesztese, random dolgok bepakolasa.

 

Azonkivul normalis meretu helyisegben nincs ilyen rezonanciaproblema ugyanezzel a szamitogepes erositessel es hangfalakkal. Illetve szinten minden jo normalis meretu helyisegben rendes HIFI cuccra kotott gitarral. Viszont oda egyeb okok miatt nem tudok allandora berendezkedni.

 

A fentiek alapjan, azt gondolom, hogy kizartam minden mas lehetoseget, es a szoba maradt hunyonak.

 

Azt viszont nem ertem, hogy a szamitogepen keresztuli erosites miert vihet el a malnasba, hacsak nem a ket hangfalas (azaz sztereo) bonyolultabb hangter miatt (persze 1 darab hangfallal is sem volt erezhetoen jobb a helyzet).

Előzmény: AudiJo (358)