Mezőföldi 2 Creative Commons License 2020.09.10 0 0 565

  

Azért az ügyvédetek   egy nagyon derék... akarom mondani felületes ember lehetett.

 Pedig Ti fizettetek neki.

 

 

  " a vásárlás után derült ki, hogy amit hozzá mondtak kertnek"  mondani sok mindent lehet a lényeg az ami a szerződésben van.

 Ha a kert  külön helyrajzi számon akkor előfordulhat, hogy tényleg nem tartozik az ügyletez, ha azonos akkor nagy valószínűséggel igen. habár lehet olyan is , hogy a telek egy része nem tartozik az ügylethez.

 Amikor vesz valaki valamit, konkrétan egy ingatlant,  alaposan körüljárja a témát. Minimum, hogy a telekkönyvet megnézi. Ha nem ért hozzá, akkor megbízza az ügyvédet, aki amúgy is kell.

 

 

 "Már utána jártunk és azt mondta az ertekbecso, hogy a hátsó kertet nem vette bele."

 

 Előfordulhat. Pl. ha olyan megbízást kap, hogy ne vegye bele-  Hogy érthető legyen :  van egy ingatlan pl. 1800 nm -en ( egy ház  vígan elfér 500 -700 nm -en ) és ennek az ingatlannak olyan a fekvése, hogy  nyugodtan mehet mellé egy másik is.

 Akkor  ugy is feladhatjuk a feladatott az értékbecslőnek, hogy a ház és pl. a hozzátartozó pl. 800 nm telek rész... na erről adjon egy  becsült értéket. Ekkor a Mama  vígan kapálgathat a maradék 1000 nm -en  .. hiszen az nem került  eladásra. 

 Hogy mit mondtak az egy dolog  és más az , hogy mit írt bele a derék ügyvédetek a szerződésbe.

 

 Azt azért ne feled, hogy az elmúlt kettő évben azok az át nem írt órák ha nem is fogyasztottak, de van rajtuk un.  alapdíj. Gázra  1000ft/hó, a villanyra valamivel kevesebb csak úgy 150 ft/hó.

Ezt mindenképpen nektek kell állni.

 Amit viszont a házban hagyott az már a tietek !!

 

 Ha nagyon rugóznak felszámolhatsz nekik tárolási díjat.

Előzmény: Jud18 (561)