Where Should We Begin? Creative Commons License 2020.09.03 -2 2 22067

Szia!

 

 Az elmúlt évek kutatási eredményei alapján úgy tűnik, hogy a vegán táplálkozás - az állati eredetű ételek teljes megvonása – akár teljes javulást hozhat a cukorbetegek állapotában.

 

Állati termékek is tartalmaznak zsírt, ahogyan a növényi eredetű ételek is, viszont az állati eredetűek különösen telített zsírokban gazdagok, amely szívbetegségekhez, inzulin rezisztenciához és a rák bizonyos formáinak kialakulásához vezethet. Ezek a termékek szintén tartalmaznak koleszterint, amely a vegán táplálkozásban előforduló élelmiszerekben nem található meg. Természetesen az állati termékek állati fehérjét tartalmaznak. Talán nem meglepő a cukorbetegeknek, hogy az állati fehérjedús étrend súlyosbíthatja a vesebetegségeket. A cukorbeteg étrend akkor fejti a legjobb hatását, ha a táplálkozás növényi eredetű. Az állati termékek nem nyújtanak a szervezetnek elég rostot, és nem tartalmaznak egészséges komplex szénhidrátot.

A cukorbeteg étrend nem tartalmazhat túlzott mennyiségben húst, de az újabb kutatásoknak köszönhetően kijelenthető, hogy a vegán táplálkozás a cukorbetegség mentőöve.

Előzmény: nyuggerfarhát68 (22064)