sz.lacix Creative Commons License 1999.07.26 0 0 50
Hello!

Most jöttem meg (kb 3hete) Tunéziából.
Mi Sousse és Monastir között voltunk a tengerparton, egy háromcsillagos szállodában a Szahara Tourssal.
Az idegenvezető elég jó volt, de még kezdő.
A szálloda szép, tiszta, jól felszerelt, csak a kaja (svédasztalos félpanzió ) lehetett volna jobb. Igaz lehetett enni annyit amennyit akartál, de mindig csak 2-3 féle volt, és abból is csak 1 ehető. Borravaló az mindig kell, ha nem akarsz a németektől nagyon messze lemaradni. Úgy is lefogsz, de legalább utánuk te jössz.

BAZÁR : ne kerüld el és nagyon keményen alkuddj! Legnagyobb sikerem 45 DT-röl 4.5 DT-re.Igy is ő nyert legalább 3DT-t.
Ha mentek Tuniszba az ottani bazárban olcsóbban lehet vásárolni, mint a helyiben.

VIGYÁZZ : Gyakori trükk (főleg gyerekektől) veszel valamit, és fizetsz 1/2 DT-vel (500 Millim) akkor fizetés után kb 10 mp.-el megpróbálja neked beadni, hogy véletlenül csak 5 Millimet adtál neki, és cseréld ki 1/2 DT-re. Az első esetnél még én is elhittem, de a másodiknál már gyanús volt a dolog.

UTAZÁS : én TAXI-val utaztam sárgával, mert abba közben nem száll be más. Alkudni ott is lehet, de nehéz. A legolcsóbb, ha rádumálod, hogy kapcsolja be az órát. De legrosszabb esetben is állapodj meg vele előre a dijban.

HIGIÉNIA : Az utcán nem érdemes kajával próbálkozni. Gyümölcsöt lehet venni, de megmosni és úgy meghámozni. Még a dinnyét is megmosni felszeletelés előtt.
Finom a marcipánnal töltött datoja. Boltokban lehet kapni sárga dobozban arab feliratokkal.

REPÜLŐ : TUNIS AIR elég jó, de ne lepődj meg, ha ferihegyen netán szabad helyfoglalás lenne. Ez nem az arabok hibája, mégha a magyarok próbálják úgy is beállítani.
ESŐ : na az nem volt.
NAP : az viszont annál több. napolaj vastagon! Sok folyadékot inni, legjobb az ásványvíz (1/2 - 1 DT attól függ hol veszed).
Légkondi csak néha ment, igaz nem volt 40 fok csak 32 - 35 C.
Föpincérrel, portással érdemes jóban lenni.

Történet : első nap pénzváltás(szálloda porta), elsök voltunk a sorban, beváltottam 200 USD-t(kb 10 perc, mert elmondta élete történetét), jön a következö akivel közlik, hogy elfogyott a pénz 10 perc múlva lesz. 10 perc alatt semmi pénzcsinálási tevékenység, senki se ki, se be, mégis lesz pénz. Valószínű ennyi idő kellett ahhoz, hogy kipihenje az előző váltást a portás.

Most hirtelen ennyi, de még biztos sok egyéb dolog van.

Egyébként jó utat, jó pihenést és sok élményt!
Ne felejtsd, hogy arab ország, kár bosszankodni a dolgokon, elvégre nyaralni mentél! (azért egy picit irigyellek, hogy még előtte vagy)