Március Creative Commons License 1999.07.22 0 0 35
Én Djerba szigetén voltam egy hetet márciusban és igen kellemes volt.
A Szahara-túrát javasolni tudom, bár érdemes kicsit többet fizetni és nem az "ancient berber" szálláson aludni, ami a homokba ágyazott, durván összeácsolt ágyakat jelent mocskos, kecskeszagú matraccal, hasonló ágyneművel, hanem a normális sátrakban. Érdemes korán ébredni és meglesni a felkelő Napot a sivatagban! Ha erre vállalkozol, feltétlenül vigyél magaddal néhány pulóvert. De egyébként is, mert éjszaka tényleg nagyon hideg van.
A tevék idióták, hangulattevék! Az egyik a csoportból például ráébredt hirtelen, hogy neki küldetéstudata van és ez a Szahara másik végébe szólítja. Nos, legott lábra kapott, maga után vonszolva a többi, mérsékelten ellenkező társát és a karaván ment.
Kuszkuszt _ne_egyél, de a kenyerük nagyon jó ízű. Hallgass meg több utazási irodai ajánlatot is.
Ne ölelgesd a barátnődet/barátodat a nyílt utcán, maximum a kézen történő fogás!
Rövidnadrág és meztelen felsőtest még 60 fokban sem megengedett.
Ne félj az araboktól. Igaz, hogy más kultúra, de ha tiszteletben tartod a szokásaikat és nem vágsz lenéző/ijedt/undorodó arcot, nem kritizálsz mindent, nem köt senki beléd.
A szállodában megérkezés után keresd meg a főpincért, mutatkozz be neki és adj borravalót, mert ezzel biztosíthatod a legjobb helyet magadnak és a jó társaságot. A portás hasonló ügy, nagyon készséges lesz, mindenben segít. Nekem még otthonról transzformátort is hozott a hajszárítómhoz és az ottfelejtett utazó plüsskutyámat egy kis díszdobozkába szépen beleültetve saját költségükön hazaküldték.
Az üzletek sziesztát tartanak, ami általában 12-től 15 óráig tart.
Úgy emléxem, hogy 110 Volttal üzemelnek az elektromos dolgok, de ez nem biztos!!! Kérek más Törzsasztalost, hogy erősítse/cáfolja ezen állításomat.
Történelmükből adódó sajátosság, hogy franciául szinte mindenki beszél, angolul nem.
Elnézést, hogy egy kicsit összeszedetlenre sikerült.
Beszkennelt fotókat szívesen küldök, írj az emilcímemre sz.e.