Bakancs4 Creative Commons License 2020.07.08 0 0 12535

Ott ez ügyben a hivatalok követték az életet. Nálunk az életnek kell torzulni a hivatalokhoz.

 

Ne is mond -- a hivatali rémségekről órákig szoktak adomázni autós társaságokban . Ahol pedig nem a normál járművekkel foglalkoznak ( veteránosok , kitkarosok ,  oldalkocsisok , trájkosok , háromkerekűek ,  mopedautósok , Unión kívülről jött járművek stb. ) azok  csak ilyen rémtörténetekről tudnak beszámolni .

Néha az az érzése az embernek , hogy különféle elmaradott vidékeken ( Balkán , harmadik világ ) bizonyos kérdéseket sokkal gyakorlatiasabban tudnak megoldani . Ha másképpen nem , hát korrupcióval . Ez utóbbi nagyon rosszul hangzik , de valahol egy észszerű dolog . Kicsit olyan mint a prostitúció : csúnya , de kívülről nézve korrekt dolog . Értem ez alatt , hogy tiszta üzlet ahol pontosan tudni lehet mit kapok ( hányszor , hogyan ) és ezért mit kell adnom . Amikor Kelemen szaki elhívja vacsorázni a kolleganőjét akkor csak sejteni lehet , hogy végülis mit akar tőle . Az út szélén integető lányoknál ez nem kérdés , azt pontosan tudható előre .

Ugyanakkor nálunk a hivatali ügyintézés finoman szólva is kiszámíthatatlan . Ma délelőtt járt itt nálam egy bácsi , pár hete az utcán megállított amikor a  ( WooDoo-tól vásárolt) mopedautómba szálltam volna be . A vezethetőségről érdeklődött , mert 5 év után elvették a jogsiját . Vércukor , vérnyomás -- szokásos történet . Mondtam neki mi a helyzet , és hogy kezdje az okmányirodában , kérje ki az AM-es jogsit , utána keressen fel . Hát elment az okmányirodába és azok elküldték a háziorvoshoz , hogy hozzon igazolást arról : vezethet segédmotoros kerékpárt . A doki meg elküldte a kardiológiára és mittudomén hova -- most várja a bácsi a leleteket ...

 

Énnél még az is jobb lett volna , ha félrehívja az ügyintézőt és becsúsztatja neki 3 napi nyugdíját és elhozza azt az AM-es jogsit amihez jogszabály szerintnem kell egyészségügi alkalmasságot igazolni .

 

------------o--------------o------------o---------o--------o------oooooooooooo---------------o----

 

326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet

a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról
és visszavonásáról

II. FEJEZET

JÁRMŰVEZETÉSRE JOGOSÍTÓ OKMÁNYOK

1. Vezetői engedély

4. §26 A vezetői engedély különböző kategóriákba és kombinált kategóriákba sorolt járművek vezetésére jogosít, amelyeket az 1. és a 2. melléklet tartalmaz.

5. § (1)27 A nemzetközi kategóriára, valamint a „TR” és „V” nemzeti kategóriára megszerzett vizsga a vezetői engedélybe bejegyzett kategória érvényességi idejének lejárta után is – ha a közúti járművezetők egészségi alkalmasságáról szóló miniszteri rendelet egészségi alkalmasságot nem ír elő – jogosít a 4. mellékletben meghatározott járművek vezetésére.

(2)28 A közlekedési igazgatási hatóság az ügyfél kérelmére nemzeti kategóriára érvényesített vezetői engedélyt állít ki, ha az ügyfél az (1) bekezdésben meghatározott vezetési jogosultságát kívánja gyakorolni.

38. § (3)135 A vezetői engedély az egészségügyi érvényességi idejének lejárta után is visszaadható, ha a járművezető azt az 5. § (1) bekezdésében meghatározott vezetési jogosultság gyakorlása érdekében kéri.

4. melléklet a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelethez391

A vezetői engedély egészségügyi érvényességének lejártát követően is vezethető járművek a 2006/126/EK irányelvnek megfelelően 2013. január 19-től

Bármely nemzetközi kategóriában megszerzett vizsga alapján:

1. segédmotoros kerékpár (ideértve a „mopedautót” is)

2. lassú jármű és pótkocsija

3. kerti traktor

4. állati erővel vont jármű

 

Előzmény: M.Ince (12534)