NeomatiK Creative Commons License 2020.06.22 0 0 691

Szia.

 

- Hogy elég-e a 80*30cm ez sok mindentől függ. Kis terhet kap, viszont nem tudjuk mennyire mászik a talaj. De első blikkre azt mondom, hogy elég. Ekkora épületnek, ekkora tehernek én sem építenék nagyobbat.

- Alapárkot vizszigetelőzni teljesen felesleges, a vízszigetelés majd a szerelőbetonra kell

- Sávalapba vasalás úgy kell, hogy utána a szerelőbetonnal a vasalást össze tudd dolgozni. Én a sávalapot a felső övben vasalnám, azaz egy 20*25cm  (szé*ma) vasalással 6-os kengyellel és 10-es hosszanti vasakkal (de lehet, hogy elég a 8-as). A 25cm magasságú kengyelnek valójában magasabbnak kell lenni, hogy a sávalap felső síkja fölé érjen, azaz a betonlemez rétegében legyen a teteje, azaz 28cm magas legyen (25cm magasan fut a 2 hosszanti 10-es betonvas). Így 3cm-t kiáll a kengyel a sávalap felső sikjából.

- 10cm helyett 12cm vastag szerelőbetont csinálnék, bevasalva. Azaz ez betonlemez lenne. Erre kell majd a vízszigetelés. Lehet a sávalaptól külön betonozni, nagyjából mindenhol így csinálják. Persze jobb lenne ha egy műveletben lenne, de ez nem az az épület. A sávalapból 3cm-t kiálló kengyelre ültetném a betonlemez acélhálóját. A vasakat össze kell kötni (drótozni) a keresztezéseknél.

- sávalap alá nem kell kavicságy. Egy stabil talaj legyen alatta.

 

Persze statikus is megtervezheti, ha tutibiztosra akarsz menni. De 2 statikus 2 külön eredményt, megoldást fog mondani.

Előzmény: anagma (690)