Janos32 Creative Commons License 2020.05.11 -3 0 12322

Nagyon “magyarul” gondolkodtok. Ha ma bejelentenè egy társaság, hogy holnap elindul, kb ma estére elfogyna az összes hely. 
Abban egyetértünk, hogy megváltozik az egész iparág. Pontosabban nem is megváltozik, hanem arra a szintre, szinvonalra tér vissza ami 10-15 évvel ezelőtt volt. 
A legnagyobb 5-6 ezer fèrőhelyes hajók valószinuleg csak jó félházzal fognak járni. ujra az 1500-2500 személyes hajók lesznek leginkább preferálva. azokon jóval nagyobbak a közösségi terek, tágasabb, “szellősebb” a belsőtér és kevesebb az utas, kisebb a személyzet létszáma. 
Az önkiszolgáló étterem elsôsorban az msc/costa féle fapados hajókon divat, a komolyabb helyeken kérni kell az ételt/italt (nincs is annyi pazarlás mint az önkiszolgáló verzióban).

a kevesebb utas magasabb jegyárakat jelent majd, mivel kevesebb utasból kell kihozni ugyanazt a profitot, de ezzel egy olyan szelekció is elindul ami már amugy is ráfért az egészre. A magasabb árért magasabb lesz az elvárás is a szinvonallal kapcsolatban, igy jó eséllyel eltűnik majd a fapadosokról is a kopott műanyag tányér és a vizezett üdítő. páran pedig majd hajózás helyett ujra felszállnak a buszra és visszatétnek az apartmanhoz Paralia-ba és Neo pori-ba. 
kb minden ugyanugy lesz mint 15 éve. kisebb, kevesebb de jobb. 
aztán majd lesz védőoltás és lassan visszatér minden a tavalyi szintre. Nem tart ez örökké és a pénz rövid úton felülír minden mást. 

Előzmény: jazzcool1,2 (12321)