korx Creative Commons License 1999.06.18 0 0 255
andzsin: Az iszappálya lehet, hogy humbug, de akkor mivel magyarázod a Mirgisszai iszappálya leletet amit ki is próbáltak (nem tudom pontosan hogyan működik, pontosan milyen, de van, és film is készült róla (nem láttam), de komolyabb könyvtárban biztos van adat) és a Thothotep-sir képét amelyen ábrázolták a pálya használatát ?

Te is ezzel a kőöntéssel jössz, le irjam negyedszer is amit pont a te hozzászólásod előtt irtam le harmadszor?

aztán:
"Fold legnagyobb koepitmenye" nagyobb mint a kínai nagyfal?

Alapvető dolgok.
1. Volt ott azért egy-két építmény a nagypiramis előtt. Arra több bitonyíték van, hogy folyt ott építkezés , arra nincs, hogy nem az egyiptomiak építették.
2. Hemiunu hercegnek úgy látszik voltak újszerű elképzelései.
3.,4.,5. Kheopsz uralkodását az utókor gyűlöletesnek időszaknak tartotta. (ebben gondolom a megalomániás épitkezés is közrejátszott :-) ezért az utódok nem szívesen emlékeztek meg róla (ezért is tudunk keveset az időszakról), egyrészt azt is el tudom képzelni, hogy 50,100,200 év múlva nem rehabilitálták, hanem kihajították a piramisból, nem lehetetlen, sőt valószínű lehet a következő elmélet:
Azt tudjuk, hogy a fáraó igen fiatalon megpunnyadt, mi van, ha a belsőbb köröknek is tele lett vela a saruja és kupánvágták a főnököt (talán újabb ötletei voltak :-) , mi van ha a piramist felépítették, de soha nem fejezték be, mi van ha Kheopszot nem is temették oda? Esetleg később egy-két önkéntes mégis festett valamit a piramisba, ha már ott van, de már Khufu nevének helyesírását sem tudták pontosan.
Persze ezt csak most találtam ki, de ez is lehet egy prózai magyarázat a pontjaidra.

p.s. Ha mindíg figyelmen kivül hagytuk volna a tudomány állításait, akkor vajon hol lennénk?

Előzmény: andzsin (253)