Duda Creative Commons License 1999.06.18 0 0 254
Nagyon erdekes a topic, meg nem vagyok teljesen begyepesedett materialista, de nehany eszrevetelem van:

1. A PI
Tobben irtak, hogy a oldalak dolesszoge akkora, ahol a homok meg tartja magat es nem dol le. A PI pedig valahogy az oldalak es a magassag aranyabol jon ki .
Tehat van egy derekszogu haromszog, ahol az befogok aranya PI, es az egyik oldal doleszszoge az a bizonyos szog. Na most ilyen haromszog 1 van, tehat ha a szogre jatszok akkor is ilyan haromszoget kapok es ha az oldalak aranyara, akkor is. Mi van, ha az egyiptomiaknak a szog volt a fontos, igy a PI csak veletlenul adodott? Az, hogy ne doljon le a piramis megiscsak elfogadhatobb magyarazat, mint a PI bekodolasa.

2. Ontes.
Ha ontest alkalmaztak, akkor miert nem ontottek ki a teljes szinteket, miert kellett kockakat onteni. Mas se kockazunk meg kirakosozunk, hanem bezsaluzzuk aztan kiontjuk betonnal.

3. Szallitas.
Szerintem nem figyeltek elegge a viz jelentosegere. Egyiptom a nilusra epult, ugyhogy a viz eleg kozponti dolog volt az eletukben. A vizen (csatornan) siman szallithattak a koveket vizszintesen. De a vizet felhasznalhattak fuggoleges mozgatasra is. Gondoljatok a zsilipekre. Hatalmas hajokat emelgetnek azzal, hogy vizet ontenek a zsilp belsejebe es az felemeli a hajot. A viz megemelesehez pedig mar regota letezik az a szerkezet, ami egy cso, es benne egy spiralfeleseg. Ha ezt kicsit megdontos es elkezded tekerni a spiralt, akkor az emeli a vizet.
Lehet, hogy epitettek a piramisok oldalahoz ilyen kemeny szerusegeket, amikben a viz emelte a koveket, Ha nem egyben akartak a 100m-es tavolsagot athidalni, akkor szetdarabolhattak a kemenyt tobb kis reszre ilyen lepcso alakban, es ezutan a kemenyek keszulhettek egyszeru teglabol is. Egy dolgot nem tudom hogy kellene megoldani: alul be kell tenni a kovet, tehat kell egy zarhato ajto, ami aztan kibiraja azt a nyomast.

Na ennyi varom a velemenyeket.