andzsin Creative Commons License 1999.06.18 0 0 253
Rolling:

azert nem reagaltam eddig, mert belecsapott a villam (kosz Zeusz) a telefonkozpontba, ugyhogy innen a munkahelyemrol az egesz rendszer kaputt volt. A tobb munkafazis sem magyarazat, mert a koveket valahogyan akkor is fel kellett cipelni, ha sorban allnak a rampan a kovekkel, akkor sem tudnak 2 percenkent egyet a helyere tenni, mivel azokat egymas utan kellett elhelyezni.

korx:

az iszappalya elmelet egy humbug, ahhoz, hogy az 50 fokos melegben ne szaradjon ki a tobb kilometer hosszu palya naponta tobb ezer embernek tobb szazezer liter vizet kellett volna szetlocsolnia.

Az egyetlen meg altalam is elfogadgato megoldas az a helyben ontes, bar ez is santit, mert az osszes anyagot oda kellett cipelni es ha utana szamolunk ez is gazos lesz.

Azert gondoljatok bele: 6millio tonna, a Fold legnagyobb koepitmenye, a koveibol 30cm vastag es 3 meter magas falat lehetne emelni egesz Franciaorszag korul, a meszkofedolapokbol (amiket ma mar nem latni) epult meg a kairoi nagy mecset, a fellegvar egy resze...stb. tehat iszonyu mennyiseggel van dolgunk.

Egyesek alapveto dolgokat nem hajlandoak figyelembe venni:
1. Nincsen elozmenye a Nagy-Piramisnak. Khufu apja, Sznofru piramisa (a tort piramis) sokkal kisebb mind mereteben, mind koveiben, teljesen mas a felepitese. Tehat az alapjan a tudasanyag alapjan az egyiptomiak nem tudtak felepiteni a Nagy-Piramist!
2. Mi a feneert tortek magukat hogy letrehozzak ezt az egyedulallo csodat, amit Nagy-Galerianak hivnak? Sehol mashol nincsen ilyen. 8 cm-kent beljebb tolt falak, tobb tiz tonnas fedokovek. Ha csak sir lett volna, akkor sokkal konnyebben is megoldhattak volna.
3. Kheopsz egy nyamvadt kartust sem irt bele a piramisba. Ami ma benne van az kesobbi hamisitvany tobb okbol is:
- hibasan van Khufu neve irva,
- olyan hieroglif irassal van irva, amit akkoriban meg nem ismertek,
- a festekanyag, amivel irtak, azt meg akkor nem ismertek.
4. Ha sir lett volna a kiralykamra szarkofagja, akkor egy rendes szarkofagnak teteje is van. De ezt mar Al-Mamun sem talalta, aki eloszor nyomult be a piramisba. Hol a teto, amely nagyobb mint az odavezeto bejarat? Nehogy azt mondja nekem valaki, hogy a bronzkeseikkel daraboltak fel a tobb tonnas granitfedelet!
5. Es egyaltalan hol van a mumia? Semmi nyoma! Hol van a kincseskamra, amit minden piramishoz epitettek!

Ezekert a nyomos okokert mondom azt, hogy a gula nem Khufu idejeben epult.
Egyebkent nehany uj keppel is gazdagodott a honlapom:
www.extra.hu/andzsin

P.S: a tudomany allitasait meg nem kell mindig idecitalni, mert ha csak ez alapjan neznenk a vilagot akkor meg valyogviskoban laknank es fugefalevelben jarnank. "Csak akkor szulettek a nagy dolgok, mikor batrak voltak, akik mertek..."