DcsabaS_ Creative Commons License 1999.06.16 0 0 231
Kedves Mr Spock!

Írod:
"Az, hogy a Keopsz piramis alapkerulete es a magassag*2 kozotti osszefugges PI (3.14), az a mai hivatalos magyarazatok szerint a veletlennek tudhato be."
Ez lehet véletlen, lehet egy szándékos dolog nem szándékolt következménye és lehet tervezés eredménye is.

Kérdezed:
"Milyen technologiakat?"
Hogy-hogy milyeneket? A hajóépítéstől a tűzgyújtásig mindennek volt valamilyen technológiája, amit nem kell kitalálni mindúntalan, hanem a generációk átadták egymásnak. Épp az a civilizáció lényege, hogy az ilyen technológiai ismeretek különös jelentőséggel bírnak és annak megfelelő becsben is vannak tartva.

Írod:
"De enszerintem az emberiseg tartozik maganak azzal, hogy feltegye maganak a kerdest:"de ha ez ennyire nyilvanvalo, kepesek lennenk ezt mi most reprodukalni 4000 evvel kesobb, 4000 evnyi tobb tapasztalattal?"
Az emberiség általában olyan kérdésekbe öl energiát, amelyek valamiért fontosnak tűnnek. Ha most fontos tűnne nagyobb piramist építeni, mint a régiek, valószínűleg hamarosan találnánk rá módszert.
Az sajnos nem igaz, hogy a mi tapasztalataink mindenben teljesebbek lennének, mint a régieké. A haszontalanná vált ismeretek "felezési ideje" civilizációs téren sokkal rövidebb, mint pl. a genetikai információké.

Előzmény: Mr Spock (219)